USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Керівник донецького телебачення в Луцьку розповів, як захопили його компанію

26 Січня 2015 18:14
Однією з чи не найважливіших складових гібридної війни, яка нині точиться на сході України, є інформаційна політика. Саме тому офіс Донецької державної телерадіокомпанії захопили серед перших будівель, проте, лише з другої спроби.

Про це розповів очільник Донецької ОДТРК Олег Джолос під час візиту у Луцьк сьогодні, 26 січня.
З його слів, нині на Донбасі триває не класична, а гібридна війна. Гібридну війну вести вигідно, адже сторона-агресор (у цьому випадку – Росія) не визнає своєї причетності, до того ж є можливість не дотримуватись норм міжнародного права.

Гібридна війна включає в себе такі аспекти, як дипломатичний, інформаційний, військовий, економічний. «Однак ключовим є саме інформаційний. Саме тому серед перших будівель, які були захоплені навесні 2014 року, стали офіси цифрових медіа», - наголошує Олег Джолос.
З його слів, захопити Донецьку ОДТРК бойовики змогли лише з другого разу. Перша спроба, яка відбулась 7 квітня, виявилась безуспішною тому, що будівлю охороняли силовики із Запоріжжя. Вони ж і завадили озброєним бандитам отримати контроль над ЗМІ.
Проте вже через 2 тижні сепаратисти змінили тактику: в перший ряд так званого «мирного мітингу» під стінами ДОДТРК вони вивели простих містян, позаду яких йшли люди з автоматами і в масках. «Тоді вже нас охороняла донецька міліція, яка відступила», - згадує Джолос.
Джолос називає телебачення так званим «ЗМІ для лінивих». Адже, якщо газетну публікацію потрібно спочатку прочитати, а потім проаналізувати, то продукт діяльності телебачення людина, з його слів, просто «споживає». Так, попри розвиток онлайн-ЗМІ, для більшості громадян «старе добре» телебачення так і залишається основним джерелом інформації. Цей факт підтверджує дослідження «Левада-центру» за квітень 2014 року.
Інформаційна кампанія Росії, направлена на жителів Донбасу з часом лише посилюється. Джолос стверджує, що місцеві, які не покинули регіон, стали жертвами і заручниками. До того ж, навколо них – інформаційна блокада. Адже жодне проукраїнське ЗМІ на території, підконтрольній бойовикам та російським найманцям, не транслюється. Більше того, провайдери змушені закривати доступ користувачам до певних інтернет-ресурсів на вимогу так званої влади на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus