USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку створили офіційне представництво полку «Азов»

30 Січня 2015 13:22
Відтепер полк «Азов» матиме власне офіційне представництво у Луцьку.

Про це стало відомо під час прес-конференції про ключові моменти та мету створення осередку товариства сприяння збройним силам та військово-морському флоту України «Патріот України» у Луцьку, сьогодні, 30 січня.

Так, зі слів голови ГО «Патріот України» у Волинській області Олександра Дмитрука, організація на Волині діяла з лютого, однак іншою назвою - «Чорний блок».
«Відразу через два місяця після революції, коли почалась війна на сході, 12 членів організації поїхали захищати цілісність України у складі «Азову». Мало хто знав, що наші люди знаходяться там з травня, ми не надто це афішували.

Таким чином, зі слів речника нинішнього Полку «Азов» та заступника командира Полку по кадрових питаннях Андрія Дяченка, безпосередньо батальйон «Азов» створили 5 травня 2014 року.
«До революції ГО «Патріот України» займалась патріотичною діяльністю. Однак з часом керівництво структури прийняло рішення створити батальйон і влитися в одну з силових структур. Тож, з 5 травня створили перше військове формування з 60 бійців, яке, щоправда, тоді ще не називалось «Азовом». Хлопців майже без озброєння відправили у Маріуполь. Тоді, 8-9 травня, 90 % бійців були озброєні лише арматурою в руках, однак, всеодно, взяли участь в сутичках з сепаратистами. То були так звані «арматурні війська». Не секрет, що терористи були значно краще озброєні. А оскільки блок брав участь у сутичках під Маріуполем, то й вирішили прийняти назву «Азов». Сектором нашої відповідальності було Азовське узбережжя, 50-кілометрова зона в радіусі навколо Маріуполя», - розповів про історію створення мілітаристського формування боєць.

До слова, Андрій Дяченко додав, що 80 % вихідців «Азову» були із міст, які прийнято називати проросійськими. Потім до них приєдналися вихідці із заходу. Основний склад цих людей - 23-25 років, це - молоді хлопці, студенти. Окремі із них покидали престижні університети й пішли добровольцями на фронт. Окрім цього, певну частину військової формації займали й старші та більш досвідчені чоловіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus