USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У зоні АТО загинув оперний співак, який воював добровольцем. ОНОВЛЕНО

29 Червня 2016 11:11
У бою в зоні АТО загинув воїн-доброволець "Правого сектора" Василь Сліпак. Загинув з автоматом в руках.

Його позивний був "Міф". Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Василь Сліпак працював в паризькому оперному театрі. Коли на Донбасі розпочалися військові дії, він взяв участь у волонтерському русі, а пізніше пішов добровольцем на фронт і воював у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу "Правий сектор".

"Схилимо голови, громадяни. Великий українець загинув сьогодні, захищаючи Батьківщину та кожного з нас ... Василь Сліпак, оперний співак зі світовим іменем, який 19 років жив і працював у Франції, в Паризькій опері, але з початком російської агресії кинув європейську кар'єру та повернувся захищати Батьківщину, загинув на фронті під Донецьком у лавах "Правого сектора". Воїн-доброволець Василь Сліпак став зразком громадянина та патріота", - розповів журналіст.

"Він обрав собі псевдо Міф - це скорочено від Мефістофель, це його улюблена партія у "Фаусті". Він не був професійним солдатом, він був співаком, послухайте як він виконував партію Мефістофеля", - додав він.



"Василь Сліпак загинув як солдат. Про нього будуть писати книги, називати вулиці, проводити концерти та розповідати у школах та консерваторіях... ... Вічна пам'ять, друже Міф, ти поклав життя за кожного з нас, ми не забудемо твоєї жертви заради України. Ми не залишимося байдужими ...", - підсумував Бутусов.


Василь загинув у районі Дебальцевого, в бою.

"Відбивали атаку сепарів, за участю арти, військової техніки. Василь загинув від кулі снайпера, із автоматом в руках", - розповів журналісту depo.ua командир Василя Олександр із позивним "Друг Подолянин".

Василь був кулеметником. В нього залишилися батьки і старший брат. Чи були діти, дружина чи кохана дівчина, Олександр не знає. Каже, що "Міф" воював із ними всього півтора тижні, не встигли толком познайомитися.

Військовий медик Яна Зінкевич повідомляє, що він отримав смертельне поранення у нижню частину тулубу. Тіло знаходиться в прифронтовому морзі. Забирати Василя, можливо, приїде старший брат (батьки мешкають в Італії).

Саме він колись відвів малого Василька "на музику" - дитина почала співати майже тоді, коли і говорити. В шість років Василь удерся на стіл на сільському весіллі і заспівав "Розкажи мені, любишь ти чи ні? І в очах сія: "Я – навік твоя".

Пройшло чотири роки, і старший брат відвів Василя до ансамблю "Дударики".

В 1994 році на міжнародному конкурсі у Франції 20-річний студент зі Львова отримав гран-прі і консерваторію у Львові вже не закінчив, бо в 96-му підписав контракт з "Опера Бастилія". Партію чотирьох дияволів з опери Оффенбаха "Казки Гофмана" він співав так, що глядачі прозвали його Мефістофелем.

Василь жив у Франції, зробив чудову кар’єру, але від Батьківщини це його не віддалило. Коли почався Майдан, він, не маючи можливості поїхати в Україну (в нього був підписаний контракт із оперою), влаштовував акції на підтримку України у Франції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus