USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чим насправді займається СБУ

28 Листопада 2014 17:11
Протягом останнього часу чимало громадян дорікають українській спецслужбі у її нездатності побороти супротивника в умовах гострих викликів сьогодення. Вказані критичні нарікання зумів розвіяти Маркіян Романович Лубківський, радник Голови Служби безпеки України з питань інформаційної політики та зв'язків з громадськістю, який на своїй сторінці у соцмережі "Facebook" опублікував лише окремі результати роботи нашої спецслужби.

Так, у статті, опублікованій радником Голови СБУ, йдеться про наступне:

"Шановні друзі,

Ми намагаємося широко висвітлювати самовіддану роботу усіх підрозділів Служби Безпеки України, спрямованау на захист української державності, суверенітету та територіальної цілісності, боротьбу з корупцією, убезпечення українських громадян від злочинних дій диверсантів, сепаратистів та російської пропаганди.

У зв'язку з вашими численними зверненнями до Служби (зокрема запитом Sergii Ivanov щодо Бородая), пропоную Вашій увазі розгорнуту інформацію та статистику щодо, на перший погляд, невидимої, але дуже важливої роботи Головного слідчого управління СБУ.

Отже, з березня поточного року у провадженні слідчих органів безпеки перебувало понад 3 тисячі кримінальних проваджень розпочатих за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, проти громадської безпеки та інших злочинів, пов’язаних з розгортанням сепаратизму та тероризму на території південно-східної України та в Криму.

У зазначених кримінальних провадженнях здійснено повідомлення про підозру 967 особам, заарештовано 668 осіб, оголошено у розшук 186 осіб.

На даний час скеровано на розгляд судів 157 обвинувальних актів щодо 204 осіб, щодо 30 осіб винесено обвинувачувальні вироки.

У поточному році слідчими органів безпеки розслідувалось 1907 кримінальних проваджень за фактами вчинення терористичних актів та інших злочинів терористичної спрямованості, у яких повідомлено про підозру 573 особам (керівникам, активним членам та посібникам так званих ДНР та ЛНР).

Зокрема, розслідуються кримінальні провадження за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого статтею 2583 КК України “Створення терористичної групи чи терористичної організації” та інших особливо тяжких злочинів, стосовно:

- громадянина РФ Гіркіна І.В. – російського диверсанта, співробітника ГРУ МО РФ, так званого бувшого “міністра оборони ДНР”, ватажка бандформування, причетного до масових вбивств мирного населення, проукраїнських активістів, одного з організаторів збройного протистояння на території Донецької області;

- громадянина РФ Безлєра І.М. – ватажка Горлівського бандугрупування, причетного до масових вбивств, захоплення заручників у м. Горлівка Донецької області;

- громадянина РФ Бородая О.Ю. – самопроголошеного колишнього “прем’єр-міністра” ДНР - терористичної організації, що діє на території Донецької області;

- громадянина України Захарченка О.В. – самопроголошеного “голови” терористичного бандформування ДНР;

- громадянина України Здрилюка С.А. – колишнього поплічника терориста Гіркіна І.В., безпосереднього розробника та організатор диверсійних операцій проти військовослужбовців Збройних сил України та працівників правоохоронних органів задіяних уході проведення АТО;

- громадянина України Пушиліна Д.В. – співорганізатора захоплення будівлі ОДА Донецької області, одного із лідерів терористичної організації ДНР;

- громадянина України Пургіна А.Є. - співорганізатора захоплення будівлі ОДА Донецької області, ідеолога створення ДНР та ЛНР та інших керівників, активних учасників, пособників терористичної організації “ДНР”;

- громадянина РФ Козіцина М.І. - “отамана” бандитського угрупування “Всевеликое войско Донское”, причетного до масових вбивств мирного населення Луганської області, військовослужбовців ЗС України;

- громадянина України Болотова В.Д. – бувшого лідер луганських бойовиків, що організовував захоплення адмінбудівель у м. Луганську, у т. ч. Управління СБУ, так званого “народного губернатора” Луганської області, головнокомандуючого терористичного угрупування “Армия Юго-Востока”;

- громадянина України Плотницького І.В. - самопроголошеного “голови” терористичного бандформування ЛНР, лідера луганських бойовиків (батальйон “Зоря”), який керував викраденням і передачею в руки ФСБ військовослужбовця ЗС України, народного депутата України Надії Савченко та інших керівників, активних учасників, пособників терористичної організації “ЛНР”.

Встановлені факти злочинних діянь керівників та членів так званих “ДНР” та “ЛНР”, які вказують на терористичну спрямованість діяльності цих незаконних військових формувань. Так, 13 квітня 2014 року громадянин РФ Гіркін І.В. (позивний “Стрєлок”), діючи за попередньою змовою із громадянином РФ Безлєром І.М. (позивний “Бєс”), громадянином України Здрилюком С.А. (позивний “Абвер”) та іншими учасниками терористичної організації, поблизу м. Слов’янськ Донецької обл., з використанням вогнепальної автоматичної зброї, вчинили посягання на життя працівників правоохоронного органу, котрі виконували службові обов’язки під час проведення антитерористичної операції, а саме – вбивство працівника СБ України Біліченка Г.В., а також замах на вбивство співробітників СБ України Кузнєцова Г.І., Дубовика А.Ю. та Кукси О.І.

26 квітня 2014 року зазначені вище особи, спільно з іншими учасниками терористичної організації, які перебували на території м. Горлівка Донецької області, з використанням заздалегідь підготовленої вогнепальної зброї, захопили у заручники працівників правоохоронного органу - працівників СБ України Кіяшка Р.М., Потемського С.П., Варінського Є.Ю.

14 червня 2014 року, під час заходу на посадку в аеропорт м. Луганська, члени терористичної організації “ЛНР” пострілом із зенітного ракетного комплексу уразили військово-транспортний літак Іл-76 (бортовий номер 76777 військової частини А3840). 49 військовослужбовців Збройних сил України, які перебували на його борту, загинули.

17 липня 2014 року о 16 год. 20 хв. на висоті 10100 метрів над територією Донецької області, що контролюється терористичними організаціями – “Донецька народна республіка” та “Луганська народна республіка”, невстановлені особи із застосуванням зброї та з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, провокації воєнного конфлікту, міжнародного ускладнення, а також впливу на прийняття рішень та вчинення дій органами державної влади збили пасажирський літак “Боїнг 777” Малайзійських авіаліній, який прямував рейсом “Амстердам - Куала-Лумпур”, що призвело до загибелі 298 людей.

Також, слідчими органів безпеки здійснюється розслідування інших кримінальних проваджень за фактами вчинення членами терористичних організацій “ЛНР” і “ДНР” терористичних актів, які призвели до загибелі військовослужбовців, знищення військової техніки, збиття повітряних суден України.

Лише за матеріалами кримінальних проваджень, що розслідуються слідчими органів безпеки, членами терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР” вбито 1776 людей. З них 15 представників правоохоронних органів, 1132 військовослужбовця та 629 цивільного населення.

Крім цього, розслідувались кримінальні провадження стосовно Голови Верховної Ради Автономної Республіки Крим Константинова В.А., депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим Аксьонова С.В. та інших громадян України, громадянина Російської Федерації Чалого О.М., останній проголосив себе мером м. Севастополя, які вчинили дії з метою насильницького повалення конституційного ладу України. Підозрюваних оголошено в розшук.

Зроблено величезний пласт роботи і вона продовжується щоденно.

При цьому варто наголосити на незворотності покарання усіх, хто причетний до скоєння наведених вище злочинів, які задокументовані нашими слідчими." - зауважив автор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus