USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вчителі подарували оснащення бійцям «Світязя»

17 Вересня 2014 14:02
Приціл з функцією нічого бачення, підзорну трубу й тактичні окуляри передали бійцям добровольчого батальйону «Світязь» вчителі Луцької музичної школа №1 імені Фридерика Шопена під час концерту для вояків.

Акцію ініціювали самі ж викладачі установи. Зокрема, скрипалька Оксана Тумакова зв’язалась з волонтерами, які займаються збором допомоги для бійців добровольчих батальйонів, та запропонувала організувати збір коштів на покупку оснащення. Своєю чергою, волонтери Юрій Безпятко, Сергій Жайворонок та Юрій Єпіфанович зв’язались з волинськими бійцями та з'ясували, які речі їм необхідні.

Кошти на придбання оснащення та на закупівлю медикаментів пожертвували самі ж учителі музичної школи. Так, близько 10 тисяч гривень витратили на військові прилади, більше 5 тисяч віддали на закупівлю медикаментів для вояків, які лікуються у Луцькому військовому госпіталі, і ще тисячу надали у якості адресної допомоги для однієї з викладачок, син якої лікується після поранення, отриманого під час бойових дій на Сході України.

Як виявилось, у складі волинського батальйону добровольців воюють не тільки місцеві. Так, кримчанин Роман залишив удома вагітну дружину та поїхав захищати Україну від терористів та російських військових на Схід. Персонально для нього, звиклого до теплого клімату, волонтери вручили пару рукавиць.
Також захисникам передали приціл з функцією нічого бачення, підзорну трубу й тактичні окуляри.
Командир добровольчого батальйону «Світязь» Олександр Фацевич зауважив, що «нічний» приціл є надзвичайно корисним в умовах ведення бойових дій і може врятувати життя не лише тому, хто з ним ходить, але й усій групі.

«Цей приціл врятує чимало життів. Але й багато погубить. Звичайно, це все люди, але для нас вони лише вороги. На Донбасі дуже гарно – це не лише шахти і терикони. Це – Україна, то чому ми маємо віддавати наші землі? І справа не лише у Сході – якщо їх (терористів та російських військових, - авт.) не зупинити там, вони прийдуть сюди. Ми не можемо цього допустити, ми зобов’язані захистити вас», - зазначив Фацевич.

Командир «Світязя», який і сам є наполовину росіянином, впевнений, що на Сході теж є чимало хороших людей, хай навіть не так багато, як на Волині. Проте він переконує, що ніякого прощення для тих, хто перейшов на сторону терористів бути не може:

«Цих людей не можна амністувати. Бо це буде бандитський регіон, в якому житимуть наркомани зі зброєю, а її там дуже багато. Всі вони заслуговують лише на кулю».
Директор Луцької музичної школа №1 Ольга Чуріна подякувала чоловікам за їх подвиг і за те, що у Луцьку люди мають змогу жити під мирним небом. Бійцям побажали повертатись додому живими, здоровими, і з перемогою.
Наостанок для вояків організували музичний концерт, до якого долучились викладачі музичної школи.

Волонтери, які співпрацюють з добровольчими батальйонами, закликають волинян не бути осторонь проблеми та допомагати своїм захисникам. Всім охочих посприяти благодійній справі матеріально просять жертвувати кошти на закупівлю оснащення і амуніції для вояків на карту ПриватБанку № 4405 8826 0089 9870 (Юрій Безпятко).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus