USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Військовим у Вуглегірську потрібна підмога. ОНОВЛЕНО

30 Січня 2015 18:04
Ситуація у Вуглегірську - вкрай напружена. Попри те, що офіційні джерела говорять про перевагу українських військових, туди досі не прийшла підмога. Її бійці чекають найбільше. Терміново. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав громадський активіст, відомий спортсмен, волонтер Олексій Мочанов.

Інформацію щодо населеного пункту наразі обмежили. "Командування просить з розумінням поставитися до подачі інформації про ситуацію в районі Вуглегірська. Це було зроблено для того, щоб не наражати на небезпеку воїнів", - пояснив заступник керівника інформаційно-аналітичного центру Володимир Польовий.

Окрім того, повідомили, що усередині Вуглегірська оточені кілька опорних пунктів, по яким працюють танки. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив командир батальйону "Донбас", народний депутат Семен Семенченко.

«Ініціативи від командування немає. Протягом дня підчистили Дебальцеве, самі встановили зв'язок з хлопцями з батальйону "Світязь", які знаходяться на одному з оточених пунктів. Телефон дав, до речі, навіть не штаб АТО, а Олексій Мочанов, пост якого випадково прочитав на ФБ… Загалом по Дебальцеве луплять. З боків Дебальцевського "рукава" намагаються пробитися адепти "русского мира", у Вуглегірську шабаш і оточені хлопці», - написав він.

Разом з тим, користувачі у соцмережах повідомляють, що згідно з інформацією бійців 95-ої бригади, у Дебальцевому котла немає, а на вулицях Вуглегірська точаться бої.

Нагадаємо, про те, що запеклі бої у Вуглегірську і Дебальцевому тривають, але на користь українських військових, розповів на своїй сторінці у мережі радник міністра МВС Антон Геращенко.

Наголосимо також, що у Вуглегірську перебуває рота "Світязь", основний склад якої становлять волиняни.

"Ситуація в Вуглегірську змінюється з калейдоскопічною частотою. І швидкістю. Нам їхати залишилося ще пів-ліктя по карті. Віддзвонили хлопці з центру УГ. Все було під контролем, бійці тримали оборону і чекали допомогу, підкріплення. Допомога - досі не прийшла! Один з батальйонів зачепився за Дебальцеве, в десяти кілометрах від місця, де їх чекали. І досі чекають. Частина військових з околиці Вуглегірська не може (сподіваюся, що не НЕ хоче) підтягнутися в центр і відтягнути частину противника на себе.

У хід знову пішли сепарські праски (танки), багато поки ще живої сили ДНР. Наш Гарнізон викликав вогонь нашої артилерії на себе. Поки є чим вести протитанкову оборону, але танки вийшли на пряму наводку і луплять по будівлях, в яких тримають оборону українські Мужики. Терміново, невідкладно потрібна допомога! Підрозділ Воїнів, які готові зачепитися і вступити в бій разом з тими, хто всередині міста. Все верховне командування оповіщено, але дуже довго приймають рішення і шукають боєздатний підрозділ, готовий іти на допомогу. Не йти - мчати!

Сильний туман, скоро почне темніти. І стане зовсім нічого не видно. Нікому. Ні їм, ні нам. Написав смс куди міг, вийшов в ефір радіо Вести і каналу 112. Поки безрезультатно. У цій країні є Генштаб і Армія? Не в інтернеті, а на лінії фронту, де вони зараз Життєво необхідні! І Країні, і Хлопцям, які тримають плацдарм. Самі. Будь-якому оптимізму є межа. Сподіваюся, так само, як і долбо**ізму ... Резерв потрібний ТЕРМІНОВО! Невідкладно! Поки не прийшла темінь і не настала ніч ...", - закликає до допомоги Олексій Мочанов.

У мережі також з'явився відеозапис, знятий у четвер під час боїв за Вуглегірськ Донецької області.


На записі спершу видно важкий обстріл позицій ввечері, потім – нічний бій. В певний момент поруч з місцем, в якому перебуває оператор, влучає снаряд, що призводить до сильного вибуху і спалаху. Коли зображення повертається, видно, що декілька солдатів залишаються лежать на землі, - пише Українська правда.

Третя частина відео знята вже вдень, на ній видно палаючі будинки в центрі міста.

Розпізнавальних знаків чи шевронів, за якими можна розпізнати належність військових, не видно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus