USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь зустріла звільнених з полону Фураєва та Комісарчука

10 Вересня 2015 22:35
Волинські бійці Сергій Фураєв та Артем Комісарчук, звільнені з полону бойовиків учора, 9 вересня, сьогодні прибули на Волинь. На кордоні з Волинською областю їх, разом із сім’ями, квітами та шампанським вітали активісти Автомайдану України, побратими та земляки.

Сергій Фураєв каже, що безмежно радий нарешті потрапити на рідну Волинь та зустрітися з родиною. Бойовий офіцер, який нещодавно отримав звання підполковника, зізнався, що його переповнюють емоції, а тому розмова з журналістами не була довгою. Лишень зазначив, що волонтерка Наталія Боярина, стараннями якої і вдалося дістати волинян із річного полону, відтепер буде їхньою хрещеною мамою.
Бійці разом зі своєю рятівницею - волонтеркою Наталією Боярин
Бійці разом зі своєю рятівницею - волонтеркою Наталією Боярин
Син Сергія Фураєва каже, що не вірив власному щастю, коли нарешті побачив батька. Зізнається, що він в нього – Герой, а в його поверненні додому не сумнівався ні на мить.
Колега підполковника Фураєва, Артем Комісарчук розповів, що відбулося 20 обмінів, але в жоден із них вони не потрапили. Боєць пояснює це тим, що вони – артилеристи. А саме їх та снайперів найбільше ненавидять бойовики так званих «Д/ЛНР».
Артем Комісарчук
Артем Комісарчук
Колона автомобілів разом із волинськими бійцями у супроводі патруля ДАІ промчала Луцьком та на декілька хвилин затрималась у центрі – хлопці поклали квіти своїм полеглим побратимам до стели Героїв Небесної Сотні, та знову рушили в путь. Адже на них вже чекають у рідному Володимирі–Волинському.

Нагадаємо, переговори з визволення майора Сергія Фураєва та солдата Артема Комісарчука були надзвичайно складними й довгими. Ці бійці потрапили в полон ще минулого року під час виходу з іловайського котла. Там вони перебували понад рік. Сергія Фураєва, комбата 51 ОМБР, бойовики вивозили 24 серпня на так званий Донецький «парад». Разом із ними в полоні утримували ще близько ста бійців із 51-ої бригади. Їх усіх до кінця зими обміняли. Була інформація, що Фураєв та Комісарчук засуджені бойовиками до розстрілу. Спочатку їх утримували у Сніжному, потім перевезли в Донецьк, а зовсім недавно – до Луганська.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, їх мали звільнити 15 серпня, проте бойовики зірвали процес обміну. У списки людей, яких урешті обміняли 26–27 серпня, ці двоє вже не ввійшли, що викликало тоді обурення їхніх земляків із Волині. За цих двох волинських Героїв бойовики вимагали та отримали чотирьох важливих для них людей.
Донька Сергія Фураєва
Донька Сергія Фураєва
Діти Сергія Фураєва
Діти Сергія Фураєва
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus