USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни у місії «Чорний тюльпан»: знайдено тіла 34 військових

5 Квітня 2015 16:56
Волинські волонтери продовжують пошуки загиблих в зоні АТО: вивезли з зони АТО тіла 34 військових. Серед них можуть бути й волиняни.

Протягом 10 днів у зоні АТО в складі місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан») перебували волиняни - Олексій Златогорський, Андрій Трофімук, Микола Собуцький та Юрій Сковорода.

Про це повідомили у прес-центрі ДП "Волинські старожитності".

Як повідомляє сайт ВГО «Союз «Народна пам’ять», їм на зміну виїхала нова команда пошуковців, які продовжать евакуацію тіл загиблих військових.

На протязі вказаних десяти днів наші хлопці змогли вивезти на територію, що підконтрольна українським військовим, 34 загиблих українських військовослужбовців: 22 «кіборги» з Донецького аеропорту і 12 тіл з інших бойових точок (Дебальцеве, Старобешеве, Авдіївка, Комсомольське тощо).

Всі вони передані органам судово-медичної екпертизи для подальшої ідентифікації осіб.

Є надія, що всі будуть опізнані і відправлені у рідні краї, щоб родичі могли гідно відправити в останню путь своїх синів, батьків, чоловіків.



Волонтери забирають бійців не тільки з моргів - з приходом весни роботи проводяться і на полях битв.



Волиняни, які приймали участь в місії, висловлюють щиру подяку за підтримку і допомогу Волинському відділенню ВО «Свобода», ГО «Автомайдан України», Благодійному фонду «Волинь – 2014», ПП «Лінник», Ігору Алєксєєву та Юрію Цейку.

Нагадаємо, «Чорний тюльпан» виник після Іловайського котла, коли дуже багато бійців залишилися на полі бою непохованими.

З вересня минулого року волонтери місії «Чорний Тюльпан» виявили та евакуювали близько 535 загиблих військовослужбовців.

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новиниповідомляло, що місія «Чорний тюльпан» відкриває філіал у Луцьку.

Місія «Евакуація-200» триває в зоні АТО під керівництвом Управління військово-цивільного співробітництва Міністерства оборони України, Національного військово-історичного музею.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus