USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинянин - колишній солдат, інвалід - хоче бути корисним армії. ОНОВЛЕНО

12 Лютого 2015 18:32
«Народ! До нас у військкомат завітав оцей чоловік. Помітно, що йому важко: ледь ходить, майже не говорить, вже 4 роки живе в геріатричному пансіонаті. Але він - мужній герой! При першій зустрічі простягнув старенький військовий квиток ще радянського зразку, із зіркою. Каже: Я служив. Солдат.

І ось його історія і його мужній вчинок!», - розповідає керівник регіонального медіа-центру МО України, підполковник Володимир Скоростецький.

«Тримайтесь, хлопці! І перемагайте!..»

11 плетених з бісеру хрестиків передав для учасників АТО мешканець Володимира-Волинського Руслан Корець. На тлі значної волонтерської допомоги нашим бійцям на Сході – більш ніж скромний подарунок.

Але є одне «але»: Руслан – інвалід І-ї групи із пожиттєвим статусом. Вже чотири роки постійно проживає у Луцькому геріатричному пансіонаті, адже потребує спеціального догляду та постійної уваги з боку лікарів. У результаті нещасного випадку, який стався декілька років тому, у чоловіка втрачені функції однієї половини тіла, не працюють права нога та рука, майже відняло мову та зір на одне око. Діагнози лікарів невблаганні, проте, Руслан не втратив головного – жаги до життя і бажання бути корисним.

Від волонтерів він почув, що наші військовослужбовці в АТО дуже цінують рукотворні обереги. Тому вирішив власноруч зробити для наших захисників натільні хрестики. Зауважимо, свого часу, Руслан Корець проходив строкову військову службу у Збройних Силах України. Служив у Київській області. Пам’ятає, що й сам за часів служби носив на шиї хреста.

Тож, працював старанно щодня однією рукою, нанизуючи на рибальську жилку намистинку за намистиною. Хрестики вийшли дуже гарні, двоколірні: жовто-блакитні та червоно-чорні.
Відео - ZIK.

Слід відзначити, що чоловік-інвалід знайшов у собі сили самотужки передати військовим саморобні обереги. Їх прийняв у нього учасник АТО, старший офіцер відділення по роботі з особовим складом та громадськістю Волинського ОВК лейтенант Анатолій Маринюк.

«Я б зробив більше оберегів, але у мене закінчився бісер, – розповідає Руслан Корець. – А де взяти ще я не знаю. Можливо, хтось, хто має вдома непотрібний бісер, чи дрібні намистини подарує їх мені. Колись і я був солдатом, але зараз намагаюсь бути корисним нашим хлопцям хоча б у такий спосіб. Поки зможу, буду виготовляти для них обереги», - сказав він.

Чоловік попросив передати хлопцям на передову: «Тримайтесь і повертайтесь живі та з перемогою!» Крім того, передаючи обереги військовим, він наголосив, щоб хрестики обов’язково освятив хтось з військових капеланів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus