USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські волонтери просять залучити їх до процесу обміну полоненими

17 Серпня 2015 17:52
У своїй нелегкій роботі волонтери місії «Чорний тюльпан» готові розширити свою діяльність та долучитися в процес обміну полоненими. Їдучи на окуповану територію, аби повертати полеглих героїв додому, доводиться встановлювати та налагоджувати контакти з окупантами, тому, розповідають волонтери, з них може бути чимала користь.

Один із волонтерів організації Микола Собуцький розповідає, що під час поїздок траплялося різне, навіть співпрацювати з окупантами.

«Ми працюємо на території «ДНР» із ополченцями, з комісією «Зі справ військовополонених, заручників та зниклих безвісти при Міністерстві оборони». Там є така Лілія Радіонова, з якою ми добре спілкуємося. Я їй направив наші списки зниклих безвісти бійців. Вони готові йти на діалог. Так, раніше ми встановили, що у них - двоє волинян», - розповідає Микола. Йдеться про двох наших співвітчизників, воїнів 51-ої бригади Сергія Фураєва та Артема Комісарчука, які уже понад 300 днів знаходяться у полоні.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО З ВОЛИНСЬКИХ БІЙЦІВ ДОСІ – У ПОЛОНІ БОЙОВИКІВ. СПИСОК

«Мене обіцяли включити у комісію при СБУ в Києві по обміну полонених, бо я маю контакти з ополченцями. Окупанти кажуть, що готової міняти, але лише на тих, кого називають поіменно. Втім, вже минуло три місяці, і - жодного результату», - додає Собуцький.

ЧИТАТИ ЩЕ: МІНОБОРОНИ НАГОРОДИЛО ВОЛИНСЬКИХ ВОЛОНТЕРІВ ІЗ МІСІЇ «ЧОРНИЙ ТЮЛЬПАН».

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що місія «Чорний тюльпан» відновила свою роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus