USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинський тербат відправляють на шкільних автобусах проти танків РФ

16 Вересня 2014 12:12
Батальйон територіальної оборони Волині, який донині ніс службу на кордоні з Росією в Чернігівській і Сумській областях, таки перекидають в зону проведення Антитерористичної операції. Без броні та необхідного озброєння. Про це повідомляє «Нововолинськ діловий».

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, батальйон «Волинь» на 70% він складається з добровольців. Бойового духу хлопцям не бракує, харчі, одяг та бронежилети несуть добровольці, однак батальйону вкрай не вистачає важкої техніки. Замість БТРів тут використовують шкільні автобуси. У Києві про це давно добре відомо, однак проблема не вирішується.

Військовослужбовці розповіли, що до виконання бойових завдань готові, але за умови забезпечення їх бронетехнікою та протитанковими засобами.

— Ми стояли на блок-постах і охороняли українсько-російський кордон, — каже солдат тербату, — Тут ще якось могли обійтися стрілецькою зброєю, але досвід підрозділів, які воюють в АТО, показує, що без важкого озброєння проти російської артилерії довго не простоїш.

— Нам не потрібен другий Іловайськ. Хочемо гідно захищати нашу Батьківщину. Багато солдат записалися до батальйону оборони Волині як добровольці. Чому? Бо нам казали, що ми охоронятимемо Волинь, і нам нададуть усе необхідне.

— Що виявилося у реальності? Держава на нас «забила»…

Усім необхідним бійців забезпечували волонтери і міські чи районні адміністрації. Скільки часу ми чекали бронежилетів, пам’ятаєте?

— А тепер хочуть, аби ми, пересуваючись на шкільних автобусах, воювали проти регулярної армії РФ?! Це якась дивна позиція. У піхоти повинні бути наявні принаймні засоби протидії танковим дивізіям супротивника, а також справні БТРи чи БМП. Досвід 51-ї бригади показав, що навіть на блок-постах наявність українського танка може вирішити долю бою. Не говоримо уже про атаки чи зачистку територій.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТАНКІСТ З ВОЛИНІ – ПРО БІЙ «ЛОБ-В-ЛОБ» І ТРОФЕЇ З БОЛОТА

— Словом, ми їдемо на війну, але чекаємо адекватної реакції командування АТО у плані забезпечення нас необхідним важким озброєнням.

На відео: батальйон «Волинь» тримає оборону на кордоні з Росією у Чернігівській області

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus