USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський волонтер отримав медаль від української церкви

9 Жовтня 2015 22:56
Волонтера Ігоря Антощака із Володимир-Волинського району нагородили медаллю «За жертовність та любов до України» від УПЦ КП.

Про це він розповів у соціальній мережі Facebook.

«Сьогодні прекрасний день. У нас в селі Зоря престольне свято. Зустрів чимало знайомих та дорогих мені людей, поспілкувались в душевній компанії. Від представника Української Православної церкви Київського патріархату отримав медаль «За жертовність та любов до України», хоч і вважаю, що це не лише моя заслуга», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, зі слів Антощака, також освятили нові дзвони для храму, придбані ним раніше, та новий хрест, зроблений працівниками його підприємства.

«А потім з моїми побратимами-АТОшниками, які стали вже мені мов рідні, відвідали могилу нашого загиблого під Волновахою земляка Ліщука Віталія, та склали плани на майбутнє…» – зазначив волонтер.
Нагадаємо, волонтер Ігор Антощак, серед іншого, брав участь у ремонті техніки для бійців 14-ї бригади. А нещодавно про тих, хто працював заради армії, допомагав як міг бійцям 51-ої бригади і не тільки, зняли документальний фільм. Серед них і волонтер з Володимир-Волинського району.



16 березня 2014 року, у перші дні російської агресії, небайдужі зібрались на нічну нараду у командира 51-ї бригади. Саме тоді зародився волонтерский рух і утворилась команда активістів, одна з найперших в Україні, яка взялись допомагати українській армії. Хтось брав участь фінансово, хтось власноруч ремонтував військову техніку. За тривалий час боєздатність поліпшилась в рози, в грошовому еквіваленті допомогу волонтерів перейшла межу у 10 мільйонів гривень. З жовтня 2014 року волонтери продовжили свою діяльність у складі громадської організації "Об'єднання Активіст".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus