USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Яку ляльку з Луцька обрав Ярош: з довгими ногами чи великими грудьми?

10 Грудня 2014 19:00
Керівник Правого сектора, провідник «Тризубу», народний депутат Дмитро Ярош недовго вагався поміж тим, що обрати: ляльку з довгими ногами чи великою «душею». Посилаючись на те, що, мовляв, вже старий, він обрав звичайну мотанку, а оберіг із досить видатною «душею» віддав командиру ДУКу Андрію Стемпіцькому.

Так, передачу з Луцька, яка покликана оберігати бійців, отримали представники Добровольчого Українського Корпусу в зоні АТО. Цими вихідними із благородною місією на схід рушили декілька автівок: везли волонтерську допомогу та бійців на ротацію, аби ті замінили хлопців, які вже більше місяця обороняють стратегічний об’єкт – селище Піски, що поблизу донецького аеропорту. Разом з тим, дуківці привезли побратимам більше ста ляльок-мотанок, які попередньо виготовили під час майстер-класів маленькі діти, молоді дівчата й хлопці та відомі луцькі майстрині.

Як зауважила художниця і ведуча майстер-класу Галина Черниш, така лялька є символом родинного тепла, приносить достаток.

З її слів, мотанка відома вже 5 тисяч років, робили її не лише у нас. Спочатку вона мала винятково ритуальне значення. А сьогодні в Україні її сприймають як оберіг, як от писанка, вишитий рушник, і жодним чином не як ритуальний образ.

Цікаво, що декілька ляльок мали певні відмінності – великі груди. Майстрині розповіли, що їх розмір свого часу вважався символом родючості. Чим вони більші, тим, казали, багатшими будуть врожаї.

Тож, декому з бійців пощастило найбільше – вони отримали саме такі ляльки. Мав таку можливість і очільник Правого сектора Дмитро Ярош. Він на момент прибуття «делегації» з Луцька саме перебував на базі ДУКу. Щоправда, мотанку із видатною «душею» віддав командиру ДУКу Андрію Стемпіцькому, а собі обрав ляльку з довгими ногами.

Зауважимо, кожна лялька мала стрічку, на якій майстри писали побажання бійцям: «повертайся живим», «ми віримо в тебе», «дякуємо, що бережете країну і нас…», тощо.

Привезли дуківці добровольцям і змайстрованих янголят. В пакетики, куди помістили вироби, турботливі діти поклали й солодощі.

Обереги отримали бійці, які лишилися на передовій в Пісках, – туди подарунки відвезли разом із благодійною допомогою.
Окрім того, не лишилися поза увагою бійці, які тимчасово перебувають на базі Корпусу: штурмовики, розвідники, контррозвідники тощо.

Де тільки не розміщували ляльок потішені увагою хлопці. Клали в кишені, прикріпляли до касок, носили в сумках і, звичайно, під бушлат – ближче до серця.

- Не згубив оберіг?
- Ні, я ж сказав… якщо до серця – то назавжди…
Підготувала Альона ТРОХИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus