USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Запаленими лампадками Рожище зустрічало загиблого «кіборга»

30 Квітня 2015 22:48
Вечірнє небо Рожища розірвало стоголосе «Слава Героям!». Так зустрічали земляки свого героя, 34-річного Василя Смолярчука з села Тристень сьогодні, 30 квітня.

Довгою виявилась остання дорога солдата до рідного дому. Нагадаємо, хлопця дістали з-під завалів аеропорту та поховали у Дніпропетровську ще на початку року. Проте ідентифікувати тіло Василя по експертизі ДНК змогли лише зараз.

Поховання Героя відбудеться завтра, 1 травня, о 14:00 год у селі Тристень.

Боєць вісімдесятої механізованою бригади Василь Смолярчук – один з тих, хто відважно, до останніх сил боровся за Донецький аеропорт.

18 січня Василь востаннє телефонував до рідних, пізніше будь-яка інформація про військовика зникла. Його не було ні в списках полеглих, ні в списках полонених. Рідні звернулися за допомогою у пошуках до волонтерів. Довгих три місяці невідомості і лише після зданого аналізу ДНК тіло солдата знайшли похованим у Дніпропетровську.

А сьогодні представники ГФ «Народна самооборона міста Рожища» та військкомату пізно ввечері доправили труну з тілом загиблого на рідну землю. На центральну площу міста зійшлося чимало людей, аби віддати останню шану своєму захиснику.

Миготіли десятки лампадок у руках дітей, а з очей дорослих, навіть чоловіків, котилися сльози. Сльози болю, сльози вдячності та надії.

Священики відслужили спільну молебень, люди навколішки прощались з Героєм.

Пізніше процесія попрямувала до рідного села солдата – села Тристень Рожищенського району, де на сина, брата (Василь з багатодітної сім’ї), чоловіка та татуся ( сиротою залишилась чотирирічна донечка) чекали його рідні, друзі, односельці.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus