USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зареєстрували законопроект, який дозволить відкупитися від мобілізації

27 Лютого 2015 17:45
У Верховній Раді зареєстрували законопроект "Про внесення змін до Закону України" Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію "(щодо спеціального збору за відстрочку призову на військову службу під час часткової мобілізації)"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Наразі на сайті парламенту текст законопроекту відсутній.

У картці законопроекту зазначено, що автором відповідної законодавчої ініціативи (№2251) є народний депутат України Семен Семенченко.

Однак, згідно з інформацією прес-служби Семенченка, цей законопроект "покликаний ввести нову підставу відстрочки від мобілізації - сплату спеціального збору за відстрочку призову на військову службу під час мобілізації. Скориставшись такою підставою відстрочки, особи, які не принесли б значної користі в бою, зможуть легально (без використання діючих в даний час корупційних схем) оплатити визначену за формулою суму і бути звільненими від мобілізації ".

При цьому автор законопроекту зазначає, що кошти, акумульовані від спеціального збору, зможуть бути використані виключно на допомогу військовослужбовцям та їх сім'ям, на закупівлю, ремонт, модернізацію військової техніки та тощо.

"Законопроект покликаний поліпшити фінансування військових формувань України і підвищити ступінь моральної готовності до участі в бойових діях особового складу військових формувань", - зазначає прес-служба Семенченко.

Також підкреслюється, що реалізація закону призведе до збільшення дохідної частини державного бюджету. Зокрема, дохід від реалізації цього закону оцінюється в 1,4 мільярда гривень, зазначили в прес-службі нардепа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus