USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Завтра на Волині ховатимуть загиблого Героя-добровольця

5 Травня 2015 15:11
Загибель Івана Сотника, випускника Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого, шокувала всю Волинь. Його знало чимало людей. Жалобний кортеж з тілом Героя сьогодні прямує до його рідного села Грудки, що на Камінь-Каширщині.

Директор місцевого музею Наталія Пась з гіркотою каже, що коли формували експозицію з портретів загиблих в АТО земляків, то робили так, аби більше не було в ній місця нікому. Але це не вберегло, - пише «День».

Поховають Івана завтра у рідному селі за церковним обрядом. Як повідомляло Інформаційне агентство Воинські Новини, рідні відмовилися від проведення громадянської панахиди.

У зв’язку з загибеллю Героя у Камінь-Каширському районі оголошена триденна жалоба.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАГИБЛИЙ ІВАН СОТНИК ОЧИМА БОЙОВОГО ПОБРАТИМА. ФОТО

Між тим у соцмережах шириться останній запис, який зробив на своїй сторінці Іван Сотник. Його називають зверненням про війну волинянина до всіх мешканців України. “Війна – це коли жінка вийшла за хлібом, і її вбив осколок снаряда” – ці слова людини, яка сама пройшла війну, багато чого усвідомила, мають змусити людей просто замислитися. Бо, як писав Іван, багато українців до війни просто не готові. Війна – це не героїзм, а кров і смерть, покалічені долі, спалені міста. У реальному житті погані солдати є з обох боків, і кожен думає, що він правий... Війна нікого не жаліє, це треба усвідомити, як факт. Якщо ти думаєш, що коли у твоєму місті тихо, значить у твоєму місті нема війни, то ти помиляєшся. У роздумах Івана – правда життя. Тільки за неї він заплатив своїм молодим життям, загинувши у 28 років.

Добровольця батальйону “Донбас” під Широкиним застрелив снайпер під час так званого "перемир'я".

Також днями на Волині поховали мешканця села Тристень Рожищенського району Василя Смолярчука - “кіборга”, який загинув у боях за ДАП і був опізнаний за аналізом ДНК.

Окрім цього, минулої неділі на фугасі підірвався транспорт з українськими військовими, серед яких був ще один волинянин, батько чотирьох дітей мешканець Любомльського району Юрій Гіль.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus