USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прощаючись з 2016: топ цитат минулого року

5 Січня 2017 15:05
Слово, як то кажуть, не горобець. І як ніхто інший це знають герої нашого матеріалу, які відзначились в 2016 році влучними фразами. Іноді – смішні, деколи – образливі. Вони не могли не запам’ятатись тим, хто хоч трохи стежить за життям волинського політикуму.

Відтак, Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує вам власну добірку топ-цитат і коментарів року, з яким ми попрощались.

«А все тому, що в нас забагато демократії…»

Цією тезою міський голова Луцька Микола Романюк пояснив промахи в роботі над містом. Під час оперативної наради 13 вересня тих, хто публічно висловлює незгоду з проведенням певних робіт, мер пропонував перевірити, скільки вони заплатили податків до міської казни.

«А все тому, що в нас забагато демократії. У нас люди кажуть, що розбираються в прокладанні тепломереж, ремонті доріг, тощо. Ми будемо практикувати інше: скільки та чи інша людина, яка кричить, що це роблять за його податки, заплатила до міського бюджету тих податків. Я даю гарантію, що більшість з них, аби пару копійок заплатили за все життя. Зараз це все можна перевірити», - сказав Микола Романюк.

«Хай скажуть дякую, що не стріляв по вікнах»

Цими словами нардеп від Луцька Ігор Лапін прокоментував стрілянину, яку зчинив по нібито озброєних зловмисниках, які викрали в нього сумку з автомобіля влітку 2016 року.

Нардеп запевняв: попри те, що стався інцидент в спальному районі Луцька, він мав повне право стріляти навіть по вікнах.

«Хай скажуть дякую, що я не стріляв у форточки», - прокоментував він, переконаний як адвокат у тому, що коли у нього «стріляють», він мав усі підстави до цього.

«Якби вспівав ще стрельнути 10 разів, то стрельнув би. Тільки в обоймі більше не було», - заявив він у коментарі журналістам.

До слова, нападники стверджують, що навіть не мали при собі зброї. Та й правоохоронці знайшли тільки гільзи із пістолета нардепа.

«НОВІТНІ ЖИДИ СПОЮЮТЬ УКРАЇНЦІВ»

2016-й рік у луцькому політикумі розпочався з антисемітського скандалу. Одіозний заступник луцького мера Сергій Григоренко під час засідання виконкому заявив, що «жиди у 18 та 19 століттях споювали українців, і підприємці, які торгують алкоголем – «новітні жиди», які, користуючись бідністю і складною ситуацією, споюють українців».

Вже наступного дня Григоренко, вочевидь, «охоловши», вибачився перед членами єврейської громади міста Луцька. Щоправда, вони виданню «Таблоїд Волині» зізнались, що не впевнені в щирості вибачень Григоренка. А далі події розвивались за ще цікавішим сценарієм.

Депутат міськради та адвокат Ігор Поліщук назвав слова Григоренка неприпустимим у цивілізованому світі проявом антисемітизму та подав заяву в обласне Управління СБУ Волині і в ГУНП України у Волинській області про кримінальне правопорушення.

А очільниця ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко особисто підписала рішення про виключення Сергія Григоренка з лав партії.

«Зрозумійте, неможна впихнути «невпихуєме»

Вдруге Сергій Григоренко відзначився під час сесії Прилуцької сільської ради, коли депутати приймали рішення щодо того, чи приєднуватись селу до міста, чи просто співпрацювати. Депутат міськради Ігор Поліщук зауважував, що об’єднання дозволить отримати селу більше фінансування та дасть реальні можливості для розвитку, в той час як Сергій Григоренко переконував – до такого об’єднання лучани не готові. Мовляв, об’єднання необхідне, але через рік-два, коли громади попрацюють в рамках договору.

«Зрозумійте, неможна впихнути «невпихуєме», як то кажуть», – на емоціях заявив Григоренко, вочевидь, маючи на увазі непосильність об’єднання.

«Ну давайте дамо експертам. Слабенко, хочеш попробувати?»

І знову скандал з алкогольним присмаком. Під час 8 сесії Волинської обласної ради 12 жовтня стало відомо про те, що в санаторії матері і дитини «Пролісок» продають алкогольні настоянки, міцністю 50%.

«Отакий бальзам мені принесли. Ніякого акцизу. І це – санаторій матері і дитини. Попрошу правоохоронців розібратися із цим фактом», - сказав голова Волинської облради Ігор Палиця, продемонструвавши присутнім пляшку напою.

«Звідки ви взяли, що там 50 градусів?» - поцікавилася з місця директорка «Проліску», депутат облради Валентина Касарда.

«Ну давайте дамо експертам. Слабенко (Сергій Слабенко, депутат облради від «Батьківщини», - ВН), хочеш попробувати?», - запропонував Ігор Палиця.

«Я ніколи не займалась видобутком бурштину. Більше того – я ніколи в очі не бачила це каміння»

Депутат облради та екс-кандидат у народні депутати від 23 округу Людмила Кирда клялась, що не має стосунку до незаконного видобутку бурштину.
Ба більше, переконувала, що ніколи в очі не бачила цього каміння. Хоча останнє викликає сумнів – в мережі гуляє фото, де пані Кирда красується в намисті з сонячного каміння. Можливо, хтось вдягнув аксесуар на депутата, поки вона цього не бачила?..

«Вас що, жаба давить?!»

Зі звинувачень розпочалася зустріч представників органів місцевого самоврядування Луцька і навколишніх сільрад. Причина цьому – зміна маршруту руху маршруток з міста до навколишніх сіл. Заступник директора Прилуцького НВК Віктор Баран поцікавився в першого заступника міського голови Тараса Яковлева, чому для села Милуші зробили виняток, залишивши їм маршрутку.

У відповідь Яковлев пояснив, що це – виняток, а питання погодили з управлінням інфраструктури ОДА. Проте, згодом у посадовця, вочевидь, здали нерви, і він кинув Барану: «Вас що, жаба давить?». За цю фразу присутні попросили посадовця вибачитися.

«Собуцький, ти що, безсмертний?!»

Під час засідання 14 сесії Луцької міської ради 26 жовтня між депутатами Миколою Собуцьким та Євгенієм Ткачуком виникла суперечка щодо розподілу коштів на благоустрій районів міста.

Розглядаючи проект рішення про зміни до бюджету, депутат Микола Собуцький звернув увагу на те, що 480 тисяч гривень пропонується виділити на реконструкцію вуличного освітлення бульвару Дружби Народів. Він зауважив, що днями проїхався цією територією і помітив, що там освітлення є: «Можливо, не нові світильники, може, не всі працюють, але є». Натомість, як додав депутат, на його окрузі, до прикладу на вулиці Тімірязєва, освітлення немає взагалі.

В той час з депутатського місця колеги по фракції Ткачука – Олександра Козлюка прозвучала фраза: «Собуцький, ти що, безсмертний?!».

У відповідь депутат Євгеній Ткачук заявив, що йдеться про встановлення сучасного LED-освітлення.

«А про освітлення… Ви займаєтесь своїм округом. Так, там половина ліхтарів горять. А замінити хочемо на економічні LED і на це має бути фінансування від СКФ, то чому таку можливість не використати. Знайдіть на своєму окрузі підприємців і працюйте», - відповів Ткачук.

«Я гарно провів час з двома дівчатами під час навчальної поїздки до Польщі»

Під час тієї ж сесії екстравагантно звернув увагу на проблему порятунку від спеки депутат Микола Яручик. Він розповів, що влітку «гарно провів час з двома дівчатами під час навчальної поїздки до польського міста Жешув». Йдеться про секретаря Луцької міської ради Юлію Вусенко та депутата Наталю Бунду.

«Коли ми проїжджали над трасою, пані Вусенко сказала мені: «Дивись, яка штучка!» Цією штучкою виявився стаціонарний зрошувач», - зазначив Яручик та пояснив, що такі об’єкти ставлять в місцях великого скупчення людей, аби ті могли освіжитись під тиском води.

Відтак, депутат попросив передбачити кошти на встановлення таких конструкцій в мікрорайоні ЛПЗ.

«Середньостатистичний лучанин – такий самий мільйонер, як я»

Такий висновок секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко зробила, пояснюючи, звідки у сім’ї понад 3 мільйони готівкою. В е-декларації вона вказала понад мільйон готівки, якщо перевести на гривні. Її чоловік Дмитро Вусенко володіє понад 2 мільйонами готівки теж у гривневому еквіваленті.

Сукупний дохід пані Вусенко складається із зарплати, викладацької діяльності, допомоги при народженні дитини та відчуження рухомого майна і становить 405 406 гривень. Також в декларації Юлія Вусенко вказала квартиру у Луцьку площею 63,9 метрів квадратних. Квартира перебуває у власності батька Гресика Василя Петровича та у співвласності Гресик Наталії Леонідівни.

«Як на мене, то середньостатистичний лучанин, який має у власності житло та автомобіль, автоматично стане таким самим мільйонером, як і я, перевівши своє майно в грошовий еквівалент», - зазначила Вусенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus