USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нічне паломництво волинян. ФОТОРЕПОРТАЖ

19 Січня 2014 16:42
Цієї ночі близько двох сотень волинян здійснили паломництво до святого місця. О 21-ій колона з трьох автобусів рушила від Свято-Троїцького кафедрального собору в Луцьку до джерела Святої Праведної Анни в Рівненську область.

Поїздка розпочалася з молитовного правила: 33 рази проспівали Ісусову молитву (Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного грішного), через 10 разів читаючи «Отче наш».
Враження від спільної молитви неймовірні, з'являється відчуття окриленості.

Об 23.00 біля Джерела Святої Праведної Анни розпочався водосвятний молебень. Людей зібралося тисячі, автівки почали припарковувати за півтора кілометра від входу у скит Городоцького жіночого монастиря. Щороку, коли священнослужитель опускає хрест у воду, - злітають голуби в небо. Так відбулося і цього разу.

«Із 12-ї ночі оновлюється уся природа води, це велика тайна Господня. Бог милостивий до нас, зваживши на те, як ми засмічуємо воду. Адже вже в XVII столітті з'явилися перші парові машини, які почали забруднювати довкілля, а вода ще досі жива, і її можна пити. Це милість Божа», - каже керівник паломницького центру «Україна» матінка Лариса. Вона розповідає, що подібні паломництва до святих місць організовує для волинян багато років. «За цей час було не одне чудо зцілення, найдивовижнішими є «звільнення» однієї жінки від СНІДу, а іншої одужання від раку шкіри»,- каже матінка Лариса.

Після водосвятного молебню священики, монахині й прочани пішли хресною ходою крізь крижану воду в Джерелі Святої Праведної Анни. Вода тут завжди сталої температури - 4 градуси вище нуля.

Лучан тут було дуже багато. Журналіст Інформаційного агентства Волинські Новини розпитав про враження 10 різних людей, семеро з них були з обласного центру Волині.
«Я тут уперше. Раніше у крижаній воді не купалася. Бажання було давно, але не наважувалася. Дуже страшно, але як вийшла звідти, то зрозуміла, що це було того варте. У перші секунди були такі відчуття…, не можливо це передати словами!»,- ділиться враженнями Христина з Луцька.
Багато людей кажуть, що не відчувають холоду взагалі, з'являється відчуття легкості, думки стають прозорими, на душі стало легше.

Поринув з головою у йорданську купель й наш власкор: «Не холодно, це зовсім не те відчуття, коли ти замерз, це щось інше. Як зайшов на середину джерела, то було легке поколювання в ноги. Це не був біль від крижаної води. Словами не описати відчуте, адже це внутрішні почуття, почуття радості, любові до ближнього й легкості, ніби ти пір'їнка в руках в Господа».


.

Освячена вода може стояти рік-два і більше, усе по вірі людини. Матінка Лариса каже, що у неї вже п'ятий рік зберігається у пляшечці вода, і вона свіжа.

Загалом, серед учасників паломницького центру «Україна» були люди різного віку: наймолодшим було немовля 4 місяці, найстаршою була бабуся 92 літ.


Довідка. Джерело (Купальня) Святої Праведної Анни — гідрологічна пам'ятка природи місцевого значення, вода витікає із крейдяного підвищення. Розташована на західній околиці села Онишківці Дубенського району Рівненської області, за кілометр від межі між Рівненською та Тернопільською областями. Знаходиться на території Скиту святої праведної Анни Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рибак Показати IP 19 Січня 2014 22:26
Клювало шось, ні? 17 фотка, дід пішов рибу глушити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus