USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк із сумом зустрів загиблого бійця Андрія Ліщину

22 Червня 2016 14:50
Тіло загиблого бійця, який не дожив до демобілізації менш, ніж тиждень, привезли на Волинь сьогодні, 22 червня.

Андрій Ліщина, уродженець села Звиняче Горохівського району, молодший сержант 53-ї окремої механізованої бригади, 43-ого мотопіхотного батальйону, 1985 року народження. Постраждав під час вибуху вантажівки, неподалік від населеного пункту Авдіївка Донецької області. Помер у лікарні, 20 червня, від отриманих опіків, не сумісних з життям.

Зустрічати бійця приїхали побратими по зброї. Односельчанин Сергій, який служив разом з Андрієм та демобілізувався на тиждень раніше, розповідає: «Він навіть не служив строкову службу. Примусово-добровільно пішов виконувати обов’язок. Відслужив майже рік, а найгірше, що за п’ять днів мав повернутися додому. Батьки готувались зустріти сина з армії, а тепер готують похорон» - розповідає товариш по службі.
Колона з тілом Андрія затрималась майже на шість годин через несправність автомобіля. Проте друзі, знайомі та усі небайдужі дочекалися «вантаж -200» на Рівненському кільці, при в’їзді в Луцьк.
Потім, колона з автомобілів у супроводі поліції проїхалась по місту маршрутом: Рівненська, проспект Волі, Центр, вулиці Шевченка, Ковельська та Львівська. Звідти колона рушила у Горохівському напрямку до рідного села Андрія – Звиняче. Там сьогодні прощатимуться з бійцем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Володимир Показати IP 22 Червня 2016 15:32
Із Звиняче передали, що місцевий московський батюшка відмовився ховати героя, Андрія зразу повезли до Горохова
спостерігач до Володимир Показати IP 22 Червня 2016 16:19
з ним була проведена виправно-профілактична розмова і він передумав чудити і говорити всіляку х...... похорон буде завтра в Звинячах і ховатиме його місцевий батюшка + ще з Луцька делегація приїде, якоби загладити вину звинячівського батюшки.....
Земляк до спостерігач Показати IP 23 Червня 2016 14:19
Профілактичну роботу потрібно проводити насамперед з тобою....коли ти пишеш неправду....Батюшка не відмовлявся хоронити воїна,і вини за ним ніякої не має. Моли Бога що б ти не був через деякий час на місці загиблого воїна.......
ірен до Володимир Показати IP 22 Червня 2016 23:29
ви що за несинітницю говорите, бійтеся Бога
Олександр Показати IP 22 Червня 2016 16:01
Гната в шию з України цих кацапских попердяїв
Просто лучанин Показати IP 22 Червня 2016 16:11
Верніться всі добровільно з тої служби!! Вона не потрібна!!! Бережіть свої сім'ї, рідних, здоров'я. На ваших очах - у вас, ваших рідних і просто людей, ті, що відправили вас на фронт, крадуть все, що можна і не можна. Показова політика європеїзації.... Кому вона треба, якщо малолітні бидлякі даже окурок не викинуть в урну, а це наше майбутнє, майбутнє Європи. Ми там нікому не потрібні. Не помирайте за ідею - не будьте нерозумними. Отак в молодому віці.... тепер сім'я має хорошими сина...спитати тільки Ради чого це все було???
я Показати IP 22 Червня 2016 16:44
стосовно священника не правда стоїть зараз поруч з нами на вїзді в село чекає померлого героя і ще з 7 ранку був у будинку померлого! так що не знаєте то краще не говоріть дурниць!
Володимиру Показати IP 22 Червня 2016 18:45
Де Ви знаходитесь, і хто Вам передав цю нісенітницю? Чи Ви просто під шумок хочете кинути тінь на нормальну порядну людину? Навіщо це робити, коли Ви навіть не знаєте про що говорите?
Ірина Показати IP 22 Червня 2016 20:43
Володимир, Ви явно являєтеся мешканцем села. Для чого сієте брехню і розбрат? А якщо Ви так робите - значить не ходите в церкву. То яка Вам різниця з якого патріархату священник який говорить проповідь в храмі українською мовою і вчить мирно жити на українській землі?!? Наша сила тільки в єдності, не залежно від віросповідання ,політичних поглядів, і на жаль, нам ще до неї ой як далеко. Андрійку, спочивай з Богом
земляк Показати IP 22 Червня 2016 22:28
я. не розумію, навіщо говорити неправду.!!!!!!!!!!!!! при в'їзді у село,Андрія зустрічало багато односельчан встеляючи дорогу квітами, Усі навколішках:діти місцевої школи, жителі сусідніх сіл.. Місцевий св'ященник о. Сергій, разом із св'ященослужителями сіл: Терешківці, Несвіч, Холонів, Красів, ...відслужили Літію, У покійного є два щвагра св'ященнослужителі у Маневицькому та Рожищанському районах. Його дітки відвідують недільну школу при місцевому храмі. !!!! Андій зостався без тата у віці 2 роки. І виріс він вірним християнином, хорошою та працювитою людиною та справжнім патріотом. Усіх бажаючих провести в останню дорогу нашого Героя просимо приїхати У Свято-Миколаївський храм с. Звиняче 23,06.2016р. на 10,00 . Відбудеться Божественна Літургія та чин поховання.
Слава Героям Показати IP 22 Червня 2016 23:15
Ви жа навіть не знаєте, як було насправді, а священник, хороша та порядна людина, а ви сієте в душах людей зневагу та зневіру, ганьба
ОляОля Показати IP 23 Червня 2016 08:12
Ви що д*біли він плакав коли служив Я ходжу в недільну школу села Звиняче і знаю що це повна неправда
лучанка Показати IP 23 Червня 2016 08:55
Слава,БОГУ! Загинула молода людина, треба молитись за упокій її душ і підтримати рідних, а не вчиняти на форумі пересуди православних священиків,... Земля тобі пухом, новоп.Андрію!
Давид Показати IP 23 Червня 2016 16:32
Андрій герой він віддав життя за Україну. Все остальне не важливо. Нам усім Волинянам болить душа, адже загинув наш спаситель наш герой
ДЗОТ. Показати IP 23 Червня 2016 21:25
ВІЧНА ПАМЯТЬ ГЕРОЮ УКРАЇНИ.А РІДНИМ ГЛИБОКІ СПІВЧУТЯ.АНА СВЯЩЕНИКА НЕ КОТІТЬ БОЧКУ ВІН ПОРЯДНА ЛЮДИНА.
Земляк Показати IP 24 Червня 2016 00:45
Що ви городите я їхав в колоні від луцька до самого дому до анрія ви цього небачили що робилось... а батюшка в звинячах плакав як мала дитина такшо небачили нерозказуйте!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus