USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Аби сподобатися інвесторам, Волинь наливала по сто грам. ФОТО

9 Вересня 2010 18:08
У стінах Волинської облдержадміністрації 9 вересня відбувся інвестиційний форум – захід зібрав близько 300 людей.

На форум запросили представників влади, бізнесових структур та дипломатів. Участь у роботі форуму зокрема взяли члени дипломатичної організації «Міжнародний Трейд-клуб» з дев’яти країн світу – Японії, Китаю, Німеччини, Австрії, Молдови, Польщі, Фінляндії, Аргентини та США.

Волинь демонструвала свою економічну привабливість, експонуючи інвестиційні пропозиції – кожен район області, а також міста Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський та Нововолинськ презентували відвідувачам форуму власну виставку. Кожен хвалився, чим міг: одні своєю продукцією або природними ресурсами, інші – конкретними проектами.

Власні експозиції зі своїми інвестиційними розробками представили і два найбільші місцеві національні вузи – Луцький технічний та Волинський університети.

Зі своєю діяльністю потенційних інвесторів та усіх відвідувачів форуму знайомили працівники обласного центру зайнятості, Волинської обласної друкарні, управління культури і туризму ОДА, держпідприємства «Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», фонду підтримки підприємництва тощо.

Найбільше уваги відвідувачів було прикуто до намету Луцького спирто-горілчаного комбінату, який з самого початку форуму – тобто з 9:00 ранку - пропонував продегустувати шість нових різновидів горілки. Як розповіли дівчата, котрі проводили дегустацію, спробувати новий смак «Поліської» виявила бажання понад сотня людей – майже кожен другий чоловік.

«В області розроблена довгострокова регіональна програма залучення інвестицій в економіку області на 2010-2012 роки. Програмою визначено перелік інвестиційних проектів та пропозицій, які на цей період потребують залучення майже 790 мільйонів доларів», – розповіла начальник головного управління економіки ОДА Любов Івевакова.

На заході зпрезентували сім найперспективніших інвестиційних проектів. Серед них - будівництво в Луцьку аквапарку, рекреаційний потенціал Шацького природного парку, розробка родовища мінеральних добрив на Ратнівщині, виробництво автобусів та тролейбусів тощо.

Проте скільки ж усього потенційних інвесторів прибуло на форум, тим більше хто вони і наскільки перспективні – заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв повідомити не спромігся.

«На форум приїхали представники бізнес-структур Польщі, Республіки Білорусь, Російської Федерації, а також деякі бізнесмени країн, представники яких входять в Міжнародний Трейд-клуб в Україні. Конкретного списка я під рукою не маю», – пояснив посадовець.

Відтак, тим більше наприкінці форуму, не було зрозуміло, чи зацікавились інвестори експонованими на виставці та презентованими на пленарному засіданні пропозиціями волинян.

Довідково:

Організатор форуму – Волинська обласна державна адміністрація. Мета форуму – презентація інвестиційного потенціалу Волині, відкриття нових можливостей для інвестування в економіку регіону, сприяння налагодженню ділових контактів у сфері міжнародного співробітництва та поліпшення інвестиційного клімату області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Назар Показати IP 9 Вересня 2010 18:55
Класно з слайдами фото придумано
gueoda Показати IP 9 Вересня 2010 18:58
та презентували інвестиційні проекти Волині: http://www.investvolyn.com.ua

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus