USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Айдар» не стоїть на Ягодинській митниці, - самооборонівці

2 Жовтня 2014 15:22
Чутки про те, що представники батальйону «Айдар» вимагають гроші на Ягодинській митниці, спростував координатор Самооборони Майдану Волині Андрій Хведчак.

Про це він розповів під час прес-конференції в УМВС України у Волинській області, присвяченій затриманню контрабанди, що відбулася 2 жовтня.

Зі слів Андрія Хведчака, в статуті організації передбачено спільне патрулювання активістів, як представників народної дружини, разом із правоохоронцями. Від початку відпрацювання операції, екіпажі організації присутні поблизу постів ДАІ.

Він пояснив: щойно міліція почала перевіряти авто на присутність контрабандних товарів поблизу митниці, утворилися кілометрові черги з протилежного боку кордону. Водночас, мовляв, почалися інсинуації у соцмережах та ЗМІ щодо викривленого бачення ситуації. Так, до координатора Самооборони Майдану неодноразово телефонували, запитуючи, чи справді «Айдар» приїхав на митницю, щоб «збивати гроші».

«Ніякого «Айдару» на митниці немає. Є члени громадського формування Самооборона Майдану Волині. Є автомобіль з наклейкою «я підтримую «Айдар»», який належить члену Самооборони Ігорю Лапіну, який перебуває у Луцьку. Оскільки тут йому автомобіль не потрібен, його взяла наша група, яка у ньому міняється на Ягодині», - розповів Андрій Хведчак.

Варто зауважити, що нещодавно репортер Інформаційного агентства Волинські Новини сфотографував автомобіль, щоправда, з наклейкою «З нами Бог. Айдар. 24 батальйон» на Ягодинській митниці. Тоді про те, що спільно з даішниками триває перевірка автівок на предмет контрабанди розповів самооборонівець Станіслав, який, втім, представився айдарівцем. Тоді ж речниця волинського УДАІ Інга Коваль не могла підтвердити факт спільного патрулювання даішників та громадських активістів.



Також, зі слів Андрія Хведчака, вчора один бізнесмен повідомив самооборонівцям, що митник з його автомобіля просив дати 50 доларів для «Айдару», представники якого, начебто, стоять неподалік. Цю ситуацію активіст назвав спробою створити викривлену суспільну думку стосовно завдань Самооборони та міліції під час операції з виявлення контрабанди. Він запевнив, що будь-хто може приїхати на митницю та стати поряд з постом ДАІ та Самооборони та поспостерігати за їхньою роботою. Він переконує, що, якби Самооборона насправді намагалася заробляти гроші на кордоні, то черг на кордоні не було б. Натомість, тривав би звичний трафік. На його думку, той, хто найголосніше звинувачує Самооборону та «Айдар» у вимаганні хабарів – зацікавлений у тому, щоб контрабанда йшла через кордон.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Всезнайко Показати IP 2 Жовтня 2014 15:24
Хведчак, не п*зди...
Ігор Показати IP 2 Жовтня 2014 15:27
Чмирота і г*ндони!
Рожищанин до Ігор Показати IP 2 Жовтня 2014 21:08
Це 4мо таке з малку було, його всі 4мерили. Цей п-дюк разом зі своїм братиком с.Кременець давно розвалили. Хай розкаже як братан пісок вивозив із села багато скарг було але бабло рулить вцій сімї.
тактак Показати IP 2 Жовтня 2014 15:51
З бойовою зброєю чого розгулюють? Йдіть працюйте, а то вже не знають чим занятись, спостерігають, патрулюють вони... В Донецьк їдьте і патрулюйте, там є що патрулювати, контролювати...!!!
Анонім до тактак Показати IP 2 Жовтня 2014 16:09
Не тобі вказувати що кому робити. Йди працюй ... в Донецьк їдь. Сидить - ма**дить.
Дончанин до Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 16:37
Зачем так грубо? Учти, если тактак приедет в Донецк работать, то он спокойно найдет чем себя занять. И никто его трогать не будет из за того, что он с Волыни, если он, конечно, вымоет из своих мозгов остатки своей свидомости.
Дмитро до Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 17:20
ти би ротика свого прикрив... нехай на сході зі зброею ходять а нетут дітей лякають і самоуправством займаються
Дончанин до Дмитро Показати IP 2 Жовтня 2014 18:04
коментар було видалено
гуцул до Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 17:53
На відміну від тебе люди вже на пенсію напрацювали, а ти школота і далі клаву топчиш і аноні...єш!!!
Дончанин Показати IP 2 Жовтня 2014 16:33
Я - это не я, и рука не моя. А серьезно говоря, ребята с Айдара почуяли, что запахло жареным. До какой же степени они всех задрали, если сейчас начали отмазываться? Правда при этом подставляют своих побратимів.
Анонім до Дончанин Показати IP 2 Жовтня 2014 16:39
Нарешті дончанин сказав: СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА! Скоро буде ГІМН України співати і в БОГА вибачення просити.
виборець до Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 16:49
лапін, як бульдозер рветься в раду. Вже від його пики на білбордах тошнить
Анонім до виборець Показати IP 2 Жовтня 2014 17:06
Іди ПОБЛЮЙ, не стримуйся
виборець до Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 17:40
готуй кишеню або долоні
правда до Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 17:58
Такі як "аноніми" і Лапіни будуть, як ти правильно написав, далі блю...ти і не бачити їм ВР як ...! Людей вже не обдуриш, були вже одні бандити - інших нам не треба!
Як завжди Показати IP 2 Жовтня 2014 17:18
Шкода. Лапін нормальний мужик, а з такою шушарою зв'язався як хведчак і ко, даремно це він зробив, ці нероби його дискредитують. Тепер не буду за нього голосувати, шкода.
ось так до Як завжди Показати IP 2 Жовтня 2014 17:42
На рахунок нормального то тут ти правий тільки не мужик, а аферіст
НОНА Показати IP 2 Жовтня 2014 17:38
Командир роти "Айдару" Лапін сидить в Луцьку, а хто ж командує його ротою, чи "Айдар" вже не воює? Захотіла самооборона перевіряти автомобілі на митниці, одяглася в "піщанку" і перевіряє автомобілі, а міліція сидить собі перелякана. Що відбувається в Україні? Як ми далі будемо жити? Якась влада в нас буде чи ні? Це не держава, а хаос.
Дончанин до НОНА Показати IP 2 Жовтня 2014 18:08
коментар було видалено
Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 17:40
пройдисвіт той хведчак і шулєр, а корчить із себе бог зна що високе. займися людино чимось корисним, а не розказувати як кому жити. бо язик - помело, але інколи і до небажаного може привести. а лапін справді дурень що з ними звязався - голоси через тих дєятєлєй прогорять і то багато. а міг би потрапити у верховну.
Василий Показати IP 2 Жовтня 2014 20:28
Читаю и думаю. Помню Хфедчака зимой на движе.. Полноватый молодой человек. Смотрю на его фото здесь же . Новая прическа , очки - тактические(солнце палит в глаза по ходу), Рембо *** фейс откормленный , при этом пишут что данный молодой человек как бы работает на должности зам.нача бывшего ДОСАФ. Вопросы... Сколь долго данный индивидум работает в ДОСАФе, ...? Какие полномочия имеет так называемая самооборона в особе нескольких непуганных идиотов..? То есть. Есть ли у них полномочия проверять кого либо, или что либо. Интересуюсь только с целью посмотреть реакцию некоторых ******. Потому как знаю лично и Лапина, знаю лично и Омельчука и Рыцка и еще некоторых не совсем плохих парней. И задаюсь вопросом . Какого хера вот эти черти, что на фото выше делают на таможне прикрываясь Айдаром . При этом прошу обратить внимание, что даже шеврон на форму не прибит так как положено. И вот эта гопота предполагает что за таких как они кто то будет голосавть.....? Андрей и и Игорь гоните эту шелупень от себя. Они вас только дискредитируют. Фейсы бля понаенадали и устраивают движи. Да возьмите и сами возите эти сигареты что бы заработать на детское питание для своих же детей.
В кожного своє... Показати IP 3 Жовтня 2014 10:34
В Ковелі добре знають хто такий Лапін, то в Луцьку ще мало свідомих на рахунок нього. Я не знаю що там був він на сході і що робив, стверджувати не буду, - но те що робив тут на Волині - це не гідно чесній та порядній людині, навіть нормальній людині. Це буде жах - коли така людина прийде в Раду...
mayor Otvaga Показати IP 3 Жовтня 2014 12:13
напевно Вас хлоп'ята путлєр таки помирить - раз ви не можете людьми бути-а тільки до корита як перетворюєтесь на хто зна що....
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2014 23:20
На території підконтрольній Айдару бойових дій вже не ведеться. Коли велись, Лапін був комроти Айдару. Зараз йде патрулювання території. По суті більш мєнтовська робота а не вояк. На рахунок кому куди йти кожен вирішить без зарплатних тролів. Хоча ви нечогеньку в межах Луцька тусню заварили. Скільки за пост дають? Важко уявити кому мішає Самооборона і той же Хведчак, щоб його обкакувати з такою злістю в інтернеті. Самооборона - це громадське об'єднання активних громадян. ВДякуючи достатній кількості небайдужих людей, Самооборона допомагає Айдару, 51-й, Світязю і іншим міліцейським загонам, спецпризначенцям. Самі шиють броніки, розгрузки, доводять до серійного виготовлення кевларові каски, збирають медикаменти, купи харчів. Кому вона може потенційно мішати і якого штибу ці люди. пояснювати думаю не варто.
ну ну до Анонім Показати IP 4 Жовтня 2014 07:46
А лапін теж шиє броніка? Багато людей із місць "не столь отдальонних" , яких кинули лапіни передають їм прівєт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus