USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Дорогою на Схід до «кіборгів». ВІДЕО

24 Жовтня 2014 07:00
Потрапити у місце базування тих, хто утримує Донецький аеропорт, а за незламність отримали прізвисько «кіборги» - Добровольчого Українського Корпусу Правого Сектора - вдалося Інформаційному агентству Волинські Новини.

Шлях на базу ДУКу проліг мало не через усю Україну – Рівне, Київ, Полтаву та Дніпропетровськ. Дорогою довелося минати чимало блокпостів, адже про безпеку дбають не лише на території неспокійних Донеччини та Луганщини. Так, на одному з них правоохоронці ретельно перевіряли документи добровольців та вантаж. Працівники ДАІ вимагали зняти традиційну наліпку ПТН ПНХ з номерів мікроавтобусу, адже на Дніпропетровщині, у регіоні, прилеглому до зони АТО, таким чином приховують номери автівок злочинці, вдаючи із себе бійців добровольчих формувань.

Що ближче до зони бойових дій – то частіше можна зауважити військову техніку, осіб у камуфляжі, озброєних військових та правоохоронців на блокпостах. Місце базування ДУКу розташоване у лісовому масиві, на базі дитячого табору відпочинку. Саме звідси щодня добровольці вирушають у найгарячіші точки Сходу – селище Піски та Донецький аеропорт. Бійці-волиняни зізнаються, що, попри формальне перемир’я, щодня тривають обстріли їхніх позицій з боку сепаратистів. Жодного мирного дня не можуть пригадати ті, хто перебуває на бойових рубежах вже протягом тижнів.

Метою поїздки була передача вантажу допомоги – кевларових шоломів, теплих речей, тактичних окулярів та іншого необхідного у польових умовах обмундирування. Кошти для його придбання виділила кандидат у народні депутати Ірина Констанкевич, відмовившись від білбордів.

Добровольці ДУКу не розраховують на підтримку влади, оскільки досі не є офіційно визнаним військовим формуванням. Воювати добровольцям доводиться переважно із власною та трофейною зброєю, а обмундирування отримують завдяки небайдужим українцям – волонтерам та меценатам.

Про те, яким чином виглядав шлях на базу ДУКу, як оцінили допомогу добровольці, яку потребують українські «кіборги» та як воюють добровольці на фронті, у селищі Піски – у відеосюжетах ІА Волинські Новини.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus