USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Бійці 14 бригади занурилися в крижану воду на Водохреще

20 Січня 2017 17:39
Зануритися в крижану купіль в ополонці на річці Луга та зарядитися здоров’ям і енергією на цілий рік було чимало охочих у Володимирі-Волинському, де водохрещенські купання організували спільно виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради, 14 окрема механізована бригада та рятувальники.

Спільними зусиллями над йорданською ополонкою було встановлено справжній волинський хрест із льоду, а в опалюваному наметі, встановленому військовослужбовцями нашої військової частини можна було зігрітися, перевдягтися після купання, випити гарячого чаю. За безпекою людей під час купання пильнували рятувальники та екстрена медична служба.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби 14-ої бригади у Фейсбуці.

Урочисте богослужіння та освячення води на березі Луги провів священик собору Різдва Христового, капелан Ігор Бігун.

А серед тих, хто занурився в освячені води річки було чимало військових. Особистий приклад показав і тимчасово виконувач обов’язків командира бригади підполковник Микола Андрощук.

Також занурилися у хрещенську воду й жінки-військовослужбовці. Світлана Калініна каже, що довго зважувалася на цей крок, але переборовши всі страхи таки увійшла в крижану воду.

Як відомо, 19 січня християни східного обряду відзначили одне з найбільших релігійних свят – Богоявлення, або, як його називають у народі, Водохреще, Водохрестя чи Йордан. Головна подія цього дня - святкові богослужіння в храмах і велике освячення води на честь того, що Господь Ісус Христос своїм зануренням у Йордан освятив води річки. Чимало вірян 19 січня, за традицією, занурюються в крижану купіль - на згадку про хрещення Ісуса Христа. Його, згідно з Євангелієм, провів Іоанн Предтеча у водах Йордану, коли Спасителеві було 30 років. У момент занурення Христа у воду, людям явилася Свята Трійця: Бог-Отець промовив із небес: «Це Син Мій улюблений, на Ньому Моє благовоління», Син Божий хрестився від Іоанна в річці, а Дух Святий у вигляді голуба зійшов на Ісуса Христа.

Згідно з віруваннями, опівночі з 18 на 19 січня вся вода на Землі набуває чудодійних властивостей та цілющої сили. А Церква вчить, що освячена на Водохреще Божою благодаттю вода та купіль у водоймах зцілює душі людей від лихих помислів і згубних пристрастей, а тіла - від фізичних і духовних хвороб.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дякуєм Показати IP 20 Січня 2017 20:40
Микола Олександрович в цьому році організував свято як ніколи,палатка УСБ-56 з новими буржуйками,вішаки для верхнього одягу,лавки,дощана підлога,відбілювач,утеплювач,кухня КП-125,кава ,чай,капучіно,територія прибрана від снігу,доброзичлива атмосфера.СКУПАВСЯ І СНОВА ХОЧЕТСЯ СЛУЖИТЬ,окопи рить і в сапогах
Віктор Показати IP 20 Січня 2017 21:50
Микола Олександрович, Світлана,і не тільки ! Як приємно вас бачити здоровими і життєрадісними !!!! Віктор Ярмолюк.
Віктор Показати IP 20 Січня 2017 22:00
... і Руслану вітання :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus