USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Бізнес прийшов до влади. Влада до бізнесу не вийшла. ФОТО

22 Жовтня 2010 13:59
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук та його перший заступник Олександр Башкаленко 22 жовтня проігнорували більше сотні підприємців, які прийшли на мітинг на Київський майдан.
Підприємці протестують проти прийняття положень нової редакції податкового кодексу, розгляд якого запланований у Верховній Раді 4 листопада. Зокрема мітингуючих не влаштовує збільшення податкових зборів та зміни умов систем оподаткування.
Мітингарі не задоволені діями уряду Миколи Азарова і Сергія Тігіпка та сподіваються на підтримку з боку народних обранців. Серед присутніх були переважно представники малого та середнього бізнесу. Саме для цієї категорії підприємців нова редакція кодексу загрожує банкрутством, стверджують присутні на мітингу.
Протестувальники представляли не лише підприємців Луцька, а й Ковеля, Ківерців та інших міст і сіл.
Однак обговорити питання на сесії стало неможливим, оскільки більшість депутатів облради на сесію не прийшли.
Разом з тим, від імені підприємців та присутніх депутатів було оголошено звернення, що засуджує дії влади, щодо проекту податкового кодексу.
«Даний законопроект значною мірою обмежує права підприємців. Уважно вивчивши запропонований законопроект податкового кодексу, ми констатуємо, що проект кодексу суперечить національним інтересам України, оскільки не відповідає потребам економічно активного населення і гарантовано призведе до знищення малого та середнього підприємництва», - йдеться у зверненні.
В документі зазначається, що такий проект спрямований не на економічний розвиток, а на наповнення бюджету за рахунок малого та середнього бізнесу, не зачіпаючи великого капіталу.
З огляду на це, територіальна громада Волині вимагає доопрацювати проект, залучивши до обговорення підприємців, здійснити реальні кроки для впровадження податкової реформи, зокрема лібералізації системи податкових зборів, розвиток територіальних громад та підготувати новий проект кодексу, дослухавшись до думки малого та середнього бізнесу.
«Цей ганебний кодекс – удавка на шиї кожного підприємця, що своїм вмінням, талантом організував хорошу справу, створив робочі місця, годує свою родину і інші. Держава повинна схвалювати таким діям і допомагати», - коментує голова обласної ради Анатолій Грицюк.
Підприємці скандували «ганьба» місцевій виконавчій владі, вимагали до виступу губернатора Бориса Клімчука та його першого заступника Олександра Башкаленка. Аби ті як представники діючої влади пояснили, чим же ж вигідний цей проект для малого та середнього бізнесу.
Проте ніхто до підприємців не вийшов.
Підтримати мітингарів прийшли представники демократичних політичних партій «Батьківщина», «Фронт змін», «Свобода», «За Україну», «Наша Україна» та інші. Мітинг закінчився виконанням гімну України.
Підприємці обіцяли вдруге прийти під стіни ВОДА 29 жовтня о 9:30. А голова облради Анатолій Грицюк повідомив, що тоді ж відбудеться позачергова сесія, де дозволять прийти 20 підприємцям, аби висловити свою позицію в сесійному залі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Міля Показати IP 22 Жовтня 2010 14:03
По перше не брешіть. По друге страйкували і вимагали "Давай Грицюка", бо Грицько організатор цього збіговиська. Прийшло пару алкашів-крикунів з перепою, і Бондар з палатками.
БРЕХЛО ТИ МІЛЯ! до Міля Показати IP 22 Жовтня 2010 17:19
Бондарем там і не пахло. Там були палатки НУ. СХОДИ ДО ОКУЛІСТА! І ПОПУСТИСЯ, ЦЕ В ТИ ТЕБЕ БУДУН, ПЕВНО
ВіталійН до Міля Показати IP 22 Жовтня 2010 20:31
Завжди знайдеться якась с...ка ,щоб погавкати з підворіття .Ну я один із "пари алкашів-крикунів" Давайте краще чим обгавкувати одне одного тут - зустрінемось особисто і обговоримо ,чому зібралось це "збіговисько".Дуже хотілось би в очі глянути... Від себе обіцяю - бити не буду.
Viktor 69 Показати IP 22 Жовтня 2010 14:16
як казав мій добрий знайомий: "до влади прийшли більшовики і нема на те ради"... Я думаю ця влада, маю на увазі не Башкаленка і Клімчука, а Януковича&ko все-таки не подавить суспільство... І я вірю, що не далеко час третьої революції... Революції, коли народ не будуть вести за собою такі нікчеми як Ющенко, Тягнибок, Тимошенко та інші... а революції справді громадянської... Не схід проти заходи, а народ проти брехливої влади... якщо ж, українці знову повірять якомусь черговому вождю, на кшталт Ющенка, то з багна не виберемося ні ми не наші онуки...
Андрій Показати IP 22 Жовтня 2010 14:44
Колись подібне було з кооперативами. Цікавий фільм про кооперативи, де все ставало кооперативним,і тюрми також. Якщо б це не зупинити, то місця на землі б не лишилося. Вже і стоянки для автомобілів під ринки забирають, і дорогу, дякуючи нашій владі, під базар притосували. І що той малий бізнес робить? Китайський непотріб продає - ножі і ножиці, які не ріжуть, але по 50 коп. штани, які до вечора розлазяться по швах, але за 2 грн і т. д. Давно пора гнати їх з їхнім товаром в три шиї.
Косс до Андрій Показати IP 22 Жовтня 2010 15:05
Хто Вам заважає купувати хороший товар?Алеж Вам треба за копійку канарійку,і щоб басом ще співала.
Українець Показати IP 22 Жовтня 2010 15:40
Андрію,поцікавтеся скільки іде в бюджет міста коштів з "ринкового збору".Думаю ваша думка зміниться.
Manhattan Показати IP 22 Жовтня 2010 16:08
до міля. Бондарем там і близько не пахло.а палатки стояли партії "Наша Україна", яку Бондар зрадив так само як і інші "демократичні" сили, які пройшли в ради під прапорами Нашої України у 2006 році.
Міля Показати IP 22 Жовтня 2010 16:24
Я бачила, як Бондар вештався серед мітингуючих. Його мордочку не попутаєш з Грицюковою.
Волиняка Показати IP 22 Жовтня 2010 18:06
До Андрія. Малий бізнес хоча б себе і свої сімї кормить, а не клянчить у держави.А такі як ти тільки скулять,бо, щоб займатися в нашій країні бізнесом треба мати трохи клепок в голові.
страйкарка Показати IP 22 Жовтня 2010 19:00
Вы,Миля, если чего не заете, так не пишите, иногда лучше молчать, а Грицюка ТРЕБОВАЛИ, потому, что он голова облрады и должен отвечать за депутатов, а с перепоя может вы сами были...
ВіталійН Показати IP 22 Жовтня 2010 20:44
Зауваження до автора. Слова "більше сотні підприємців" не дуже точно описують кількість мітингуючих.Навіть на ваших фото це видно.Формально так ,але на скільки більше? В таких випадках більш чесно було би сказати більше тисячі.
Волиняка Показати IP 22 Жовтня 2010 21:09
Дуже прикро,що до підприємців не приєднались наприклад ті ж таксисти, адже новий податковий кодекс вдарить по всіх.
ВіталійН Показати IP 22 Жовтня 2010 21:34
І ще одне зауваження від імені мітингуючих.Ця акція не передвиборчий піар жодної партії.Звичайно в такий момент вони позлітались ,як мухи на мед - якже- така можливісь підняти рейтинг.Перепалка Грицюка з Козюрою тому свідчення. Ми просто зібрались щоб постояти за свої права і не тільки за свої. Таке враження що малий і середній бізнес обмежується тільки ринками.Чи хтось думає що від податкових новацій менше постраждають інші підприємці? А деж ви? Думаєте відсидитесь в теплих офісах ,видумаєте новий обхідний варіант,занесете кому потрібно і все буде добре? НЄ-А! І вас дістануть і з"їдять з кісточками ,і не вдавляться.У цеї банди апетит нормальний.По одному задавлять всіх -перетворять у слухняне бидло.Будем разом - може й виживемо.
Алекс Показати IP 25 Жовтня 2010 16:29
А мені, шановні якось пофіг, хто стояв, шо кричав.Я підтримую нейтралітет. Але шо хочу сказати: 1)Шановні підприємці, от ви знімаєте в оренду, чи маєте свій магазин чи контейнер, наймаєте продавця - ТА СКІЛЬКИ ВИ ЙОМУ ПЛАТИТЕ? Багато з вас 15000 за оренду платить, а деяким продавцям платите 600 грн. в місяць, а деякі взагалі хитрюги не платять. А щодо цін - я в центрі Берліні, на вулиці Кюрфюрстердам, в магазині H&M купила туніку за 6 євро (нову, але на розпродажі), а через 5 місяців такаж висіла в Юванті за 240 грн.в 2 розмірах - це товаріщі було ще до кризи, коли євро було по 7 грн. Ця ж туніка в Берліні за 5 місяців впала в ціні до 3 євро...Порахуйте, скільки наварив підприємець - у вас же у всіх еквівалент рентабельності 2000 % мінімум!Знизьте ціни, будьте людьми! 2) Шановні чиновники! Шо доброго ви зробили своїм кодексом? Є багато маленьких підприємців, котрі на ваші податки не вироблять. І дійсно - бізнес іде в тінь.
ВіталійН до Алекс Показати IP 27 Жовтня 2010 23:38
Цифри у Вас якось надто тенденційно підібрані,може Ви журналіст? Продавець ,що отримує 600грн ніколи не "відіб'є" оренду 15 000,а ще ж і прибуток звідкісь треба брати. Що до цін. 2000%, можливо часом і буває ,але це скоріше випадок.Якби був товар ,що гарантовано продається з такою націнкою(слово рентабельність означає щось інше - потрібно враховувати всі витрати) , так от - якби був такий товар - то завтра ним торгував би весь ринок і ціна автоматично знизилась би до "нижче закупки".І залишки зависли би баластом ,який з задоволенням віддавався би не за 3 євро ,а за 3 грн.(Я перебільшую не більше ніж Ви). Товарний ринок диктує ціни , ринок труда диктує зарплату,ринок нерухомості диктує оренду.Все як писали Маркс та Енгельс. Звичайно - "правильно",по всім законам працює цивілізований ринок ,у цивілізованій державі,серед цивілізованого народу.Підприємці - це ті ж люди - "середньостатистичний зріз". І що від них хотіти , коли Національна Еліта так себе веде , особливо перед виборами . Порядність - ось чого нам всім бракує.Але чомусь перш за все ми її відсутнісьть у когось помічаємо , а не у себе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus