USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Клімчук наказав міським головам позвільняти винних

23 Липня 2010 09:21
Голови міст обласного значення Волинської області повинні притягнути до відповідальності керівників управлінь і відділів освіти та охорони здоров’я за допущені ними порушення в закупівлі продуктів харчування за бюджетні кошти.

Про це йдеться у розпорядженні голови облдержадміністрації Бориса Клімчука «Про протидію грубим порушенням у процесі закупівель продуктів харчування за бюджетні кошти», яке 22 липня оприлюднив офіційний сайт Волинської ОДА.

Згідно з цим документом до комітетів з конкурсних торгів мають в якості експертів увійти фахівці інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації, санітарних та ветеринарних служб, державної інспекції з контролю за цінами, обласного управління у справах захисту прав споживачів. «А також громадськість», - йдеться у документі про нових членів комітетів, які мають купувати продукти харчування за бюджетні гроші.

Окрім того, розпорядження велить міським головам Луцька Богдану Шибі, Ковеля – Сергію Кошаруку, Нововолинська Віктору Сапожнікову, та Володимира-Волинського Петру Саганюку разом з управліннями освіти і науки та охорони здоров’я облдержадміністрації у тижневий термін вивчити можливість створення оптових складів з реалізації основних продуктів харчування.

А керівники головного управління економіки облдержадміністрації та державної інспекції з контролю за цінами в області мають подати обласній державній адміністрації перелік підприємств-виробників продуктів харчування Волині та розробити інформацію про оптово-відпускні ціни на їхню продукцію.

Начальнику управління освіти і науки облдержадміністрації Михайлу Поповичу вказано на неналежний контроль за організацією харчування у підвідомчих бюджетних установах та закладах, нераціональне використання бюджетних коштів, а начальникові управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігорю Ващенюку звернути увагу на недостатній контроль за здійсненням закупівель продуктів харчування підвідомчими установами.

Нагадаємо, що керівництво облдержадміністрації днями заявляло, що під час перевірок закладів охорони здоров’я, освіти, системи соціального захисту, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів були виявлені порушення у дотриманні вимог чинного законодавства під час закупівлі продуктів харчування, стану їх зберігання та використання у 2009 та січні - травні 2010 років.

Установлено, що продукти харчування закуплялися, в основному не у виробника, а через посередницькі структури. Зокрема через приватних підприємців, комерційні організації, внаслідок чого необґрунтовано завищувалися закупівельні ціни та відповідно зменшувалася кількість закуплених продуктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
юрист Показати IP 23 Липня 2010 13:22
Своїм розпорядженням хай Борис Клімчук їм у хвоста натрубить. Згідно законодавства мери губернатору не підлеглі!!! Нічого тут з себе царя строїти!!!!!!!
Юрист 2 Показати IP 23 Липня 2010 13:57
Абсолютно згідний з висновком юриста! Порада для органів виконавчої влади - вивчіть нарешті свої власні та делеговані повноваження!!! А особливо свої обовязки!
Антиянек Показати IP 23 Липня 2010 14:39
Клімоха, сходи на перекур!
вого КРОК Показати IP 24 Липня 2010 06:31
Уупс!"Клімчук наказав міським головам.."таки да, благіми намірами вистелена.........Владна система управління прогнила УСЯ повністтю й на 100% а тому гучними заявами й стращалками такі речі не лікуються,нажаль(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus