USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

«Континіум» за борги забрав корів

1 Серпня 2010 14:42
Через борги у сільськогосподарського виробничого кооперативу «Замшанівський» на Волині, забрали 192 корови.

Про це 31 липня написала газета «Волинь нова» .

Як розповів голова сільськогосподарського виробничого кооперативу «Замшанівський» Сергій Михалевич, якось у літній табір стада приїхало тридцять чоловік у спецформі з написом «Охорона». Це були працівники підприємства «КоМо», власником якого є керівництво групи компаній «Континіум».

Коли у таборі зостались лише два пастухи, охоронці «КоМо» попередили їх, що все стадо господарства, в якому 192 корови і двоє телят, забирають в рахунок погашення кредитних боргів. Худобу погнали у напрямку села Сереховичі Старовижівського району.

З президентом групи компаній «Континіум» Степаном Івахівим стали балакати голова райдержадміністрації Валерій Трикош, його заступник з питань агропромислового комплексу Микола Михалевич, голова СВК «Замшанівський» Сергій Михалевич. До «переговорів» долучилися заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк і голова облдержадміністрації Борис Климчук.

Керівник «Континіуму» виставив умову: корів повернуть коли буде розроблено й затверджено обома сторонами графік погашення сільгоспкооперативом грошових боргів, укладено відповідну угоду, і кооператив почне їх погашати.

Домовились, що СВК «Замшанівський» повертатиме борги «Континіуму» протягом двох років.

Проте графік погашення заборгованості так і не узгодили – сторони не влаштовували строки.

Сьогодні СВК «Замшанівський» опинився над прірвою: однієї заборгованості із зарплати має 200 тисяч гривень. Люди роками її не отримують. Пишуть скарги у прокуратуру району, подають позовні заяви до районного суду. І жодної перспективи не бачать. Бо поголів'я ВРХ, скажімо, за рік скоротилося аж на 691 голову, в тому числі корів - на 230. Залишилися ті 192 корови, яких захопили у «полон» охоронці «КоМо». І будь-якого дня вони можуть піти під ніж.
Та навіть якщо худобу й повернуть, годувати її взимку буде нічим. У Замшанах до останнього часу не було скошено жодної сотки трав і не заготовлено жодної тонни сіна. Бо техніка тут в основному несправна. І нема коштів, щоб її відремонтувати.
Свого часу кооператив «Замшанівський» мали приєднати до сусіднього сільськогосподарського приватного підприємства «Прогрес», яким керує Микола Гурич. Той самий Гурич, проти якого правоохоронці цього року порушили ряд кримінальних справ - за зловживання службовим становищем, службове підроблення, фіктивне підприємництво, легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом, тощо.

У липні 2008-го року збори засновників СВК «Замшанівський» проголосували за приєднання до сусіднього «Прогресу». Обидва господарства, хоча й працювали на договірних засадах, однак юридично лишилися окремими сільгосппідприємствами – юридичного об'єднання так і не відбулось.

Але фактично cаме Гурич керував «Замшанівським». За його вказівкою кооператив і взяв 350 тисяч гривень кредиту під заставу 915 голів худоби в Західної молочної групи («КоМо»). Проте гроші пішли не у «Замшанівський», а до «Прогресу».

Всього ж за останні два роки на «Замшанівський» «повісили» понад два мільйони гривень боргу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 1 Серпня 2010 19:03
чому ,коли забирали корів ,ніхто не викликав міліцію....де рішення суду ?....чому у цьому беззаконні беруть участь Клімчук, і не викликає міліцію та прокурора ?... БАНДИТСЬКІ ЧАСИ ПРИЙШЛИ...А ГУБЕРНАТОР-РАЗВОДЯЩІЙ...
йован до дідо Показати IP 1 Серпня 2010 19:21
що він зробить, якщо фактично за підтримки " Континімуму" став губернатором?За все треба платити.
ВІДСТІЙ Показати IP 2 Серпня 2010 09:21
Йде полювання на корів, йде полювання....
завхоз Показати IP 2 Серпня 2010 15:33
да... вот дела...до коров добрались кто бы мог подумать? как будто это не у нас:(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus