USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Музей Камінь-Каширська святкує 30-річчя

27 Жовтня 2010 13:58
Камінь-Каширський народний історико-краєзнавчий музей, що на Волині, відзначає 30-річчя своєї діяльності.
27 жовтня у райцентрі розпочала роботу всеукраїнська історико-краєзнавча наукова конференція «Минуле і сучасне Волині і Полісся. Сторінки історії Камінь-Каширщини», присвячена цій даті, повідомили у прес-центрі ДП «Волинські старожитності».
Учасників конференції привітали директор музею Наталії Пась, начальник управління культури Володимир Лисюк, голова райдержадміністрації Віктор Сус, начальник відділу культури Ігор Швець, міський голова Камінь-Каширського Володимир Бондар та директор музею міста Опочно (Польща) Владімеж Козакевич.
Краєзнавці відвідали також сам музей. Для закладу вручили книжки та оргтехніку. Настоятель храму із села Раків Ліс подарував нещодавно віднайдену давню ікону.
Окрім історичних та краєзнавчих досліджень на конференції буде представлено і археологічні дослідження.
Співробітник ДП «Волинські старожитності» Михайло Вашета виголосить доповідь на тему «Результати археологічних досліджень села Стобихва Камінь-Каширського району».
Цьогорічні дослідники виявили біля Стобихви дві нові пам’ятки археології часів енеоліту та пізнього середньовіччя. Разом з тим уточнили датування однієї вже відомої науці пам’ятки.
Довідково:
Камінь-Каширський народний історико-краєзнавчий музей створений на громадських засадах згідно з рішенням районної ради від 23 грудня 1980 року. Зачинателем музейної справи в районі та керівником новоствореного музею став краєзнавець, вчитель місцевої школи Василь Кмецинський.
З червня 1992 року музей очолює Наталія Пась. Нині музей займає площу 178 квадратних метрів, у тому числі експозиційної – 163 квадратних метри. У музеї зберігається понад дві тисячі експонатів, з них оригінальних – понад 600. У 1985 році музею присвоєно звання народного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 28 Жовтня 2010 15:51
Цікаво, ці знахідки крім самих ахеологів комусь цікаві?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus