USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині протестують проти закриття школи

26 Серпня 2015 17:45
Проти закриття початкової школи протестують мешканці села Бегета Володимир-Волинського району. Люди погрожують 1 вересня прийти з дітьми на пікет Володимир-Волинської РДА. Про це інформує «Вголос».

За шкільні парти цього навчального року в Бегеті мають сісти п’ятеро учнів, наступного року в школі навчатимуться вже 9 дітей, а тому підстав для закриття школи батьки школярів не бачать.

25 серпня селяни спілкувалися з начальником відділу освіти Володимир-Волинської РДА Аллою Мельник, яка, побачивши спротив людей, запевнила їх, що школа працюватиме. Але селяни не вірять чиновникам, оскільки раніше Мельник зателефонувала вчительці школи та рекомендувала їй попередити батьків, щоб ті переводили дітей у сусідню школу.

Колишній директор Бегетської школи Лілія Ткачук розповідає, що районна влада хотіла закрити школу ще торік, але батьки дітей цьому завадили.

«Під час розмови з Аллою Мельник ми сказали, що не дамо закрити школу і, якщо буде потрібно, 1 вересня батьки з дітьми та плакатами будуть під районною адміністрацією. Перш ніж перевести наших дітей в іншу школу, в ній мають створити належні умови: має бути група продовженого дня, щоб дитинка могла відпочити, похарчуватися, дорогу треба відремонтувати, а шкільний автобус повинен їздити регулярно», – зазначає Лілія Ткачук.

Нагадаємо, в області планують закрити десятки малокомплектних шкіл. Окрім того, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що депутати Володимир-Волинської районної ради не погодилися надати дозвіл на початок процесу закриття шкіл у районі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волинянка Показати IP 26 Серпня 2015 22:53
Батьків можна теж зрозуміти, але має ж бути здоровий глузд- яка зарплата вчительки, яка навчає 5 учнів?! Поряд з Бегетою село Микуличі, де є девятирічка. Якщо громада Бегети буде оплачувати працю вчительки і утримувати школу- то будь ласка, а автобусом, який возитиме дітей до школи, нехай турбується голова сільради, до якоі належить Бегета( адже свою зарплату він отримує справно- як для особи, яка нічого, крім видачі папірців не робить, зарплата немаленька).
Оля Показати IP 27 Серпня 2015 09:29
Підтримую више комента,хто буде утримувати школу в якій навчається 5 учнів.Це не входить ні в які норми. За чиї гроші давай їх дітям все і харчування і довозити за що? Вони свої кабани нам дають задарма, бензин дають ні. Тоді за що це усе робити, за наші податки. А самі вони то податки платять ні.Годують кабани,,здирають за них добрячі гроші, а ми працюємо і маємо утримувати їх діток. Не подобається хай наймають приватних вчителів, платять гроші і будуть їх діток вчити. У нас закінчився комунізм трішки, закінчився, бо пенсія у всіх одинакова у них,які сидять дома і бабки відшибають на городах і свинях ті інша живність і ми,які працюємо і працювали по 40 років.,щоб платити податки на них.Це абсурд вчити 5 дітей і платити вчительці може 3 тисячі. Всі мають машини,мають гроші, мають, що їсти хай возять за свій кошт,годують і утримують.Дістали
В до ОЛЬГИ Показати IP 27 Серпня 2015 13:25
бабки відшибають на городах і свинях ЩО ВИ ГОВОРИТИ ЩОБ ВАШІ ДІТИ І ВНУКИ ТАК ВІДШИБАЛИ БАБКИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus