USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині відкриють комплекс, де зародилася УПА

25 Серпня 2016 13:45
Історичний комплекс, де зародилася Українська повстанська армія, відкриють у Турійському районі 28 серпня. Про це йдеться у Facebook.

28 серпня об 11:00 в урочищі «Вовчак» Турійського району відбудеться відкриття першої черги історичного комплексу «Вовчак. Волинська Січ».

У рамках заходу відбудеться освячення храму «Усіх святих землі Української», панахида та віче пам’яті біля монумента воїнам УПА, концерт за участю Юрія Поліщука та гурту «Чорні черешні» і Володимира Вермінського, а також презентація книг волинських письменників про події на Вовчаку.


До слова, нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на Волині хочуть відновити базу повстанців.

Ще влітку 1942 року тут починалися роботи по створенню бази для одного з перших підрозділів УПА, і навіть у пісні одній співається про те, що «десь далеко на Волині родилась армія УПА», і то мова саме про урочище Вовчак. Тут був штаб, казарми, різноманітні майстерні, госпіталь, підстаршинська школа та інші виробничі підрозділи, необхідні для побуту і бойового вишколу повстанців. Після війни влада пройшлася по цьому місцю тракторами і бульдозерами, тому ентузіастам, які працюють над відновленням Вовчака, довелося починати все на рівному, як кажуть, місці і з нуля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus