USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На шахті №10 Нововолинська – передстрайкова ситуація

15 Квітня 2009 13:45

На нововолинській шахті №10 склалася передстрайкова ситуація: шахтобудівельники четвертий місяць поспіль не отримують заробітної плати і заборгованість перед ними становить більш ніж десять мільйонів гривень. Про це під час зустрічі з журналістами повідомив Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков, – 15 квітня повідомляє репортер «Волинських Новин».

Градоначальник Нововолинська зазначив, що з початку року на будівництво копальні із державного бюджету не надійшло жодної копійки. Усі роботи проводяться у борг, сума якого вже становить приблизно 40 мільйонів гривень. Перед пасхальними святами ситуація ще більше загострюється. Поки що шахтобудівельники продовжують працювати , але кажуть: якщо не виплатять їхні кревно зароблені гроші, то з неділі на роботу не вийдуть.
Віктор Сапожніков висловив занепокоєння, що якщо і надалі не буде фінансування, є ризик затоплення шахти. Адже таку ситуацію уже колись доводилося переживати. Керманич міста наголосив: він не може зрозуміти позицію вищих ешелонів влади, де багато говориться про енергетичну незалежність держави, перехід на альтернативні види палива, однак не робиться реальних кроків для завершення будівництва єдиної новобудови в Україні, яка споруджується уже приблизно 20 років.
У відповідь на запитання, чи покращиться ситуація до Великодніх свят, міський голова не наважився щось прогнозувати, зауваживши: чергова обіцянка від Міністерства вугільної промисловості про надходження коштів на зарплату на кінець березня поки що не виконана. До слова, ситуація із виплатою зарплатні на діючих вугільних підприємствах міста є кращою – нещодавно гірники отримали кошти за лютий цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus