USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині назвали найгучніші корупційні скандали краю

5 Жовтня 2010 07:57
«Хлібну справу», пов’язану із крадіжкою у 2007-2009 рр. із волинських хлібосховищ понад 70 тис. тонн збіжжя визнано найрезонанснішим злочином на Волині, - такий результат рейтингового голосування, яке провела у вересні громадська ініціатива «АнтиКримінальний моніторинг».

Упродовж двох тижнів кожен охочий міг зайти на сайт www.volyn-korupciya.net і визначити найгучніший скандал , пов'язаний з чиновниками області. У відкритому голосуванні взяли участь майже тисяча осіб, - повідомили організатори голосування.

«Ми не приховуємо, що провели таке опитування саме перед початком виборів. Адже, багато із героїв найгучніших скандалів знову пруться до владних корит. Тому вирішили нагадати землякам із ким вони мають справу», - розповідає співкоординатор громадської ініціативи «АнтКримільний моніторинг» Андрій Сажнєв.

«Скажімо, у верхівку ТОП-10 скандалів увійшли гучні справи, які пов’язують з екс-губернатором Миколою Романюком та людьми з його команди. Наприклад, він став головним фігурантом «хлібного» скандалу. Саме за «відповідального й людяного» керівництва Романюка й безслідно «зник» півторарічний запас зерна для області», - повідомив Сажнєв.

«Другу позицію в рейтингу посів скандал з розкраданням коштів під час ремонту траси Київ-Ковель-Ягодин. Також за керівництва областю Романюка. Підприємство, яке незаконно перемогло в тендері, перерахувало 2,66 млн. гривень фіктивному субпідряднику, а потім привласнило ці кошти», - нагадав активіст.

У рейтингу найгучніших корупційних скандалів Волині й інші резонансні справи періоди коли областю керував Микола Романюк. Зокрема, «Справа «Волиньрибгоспу», «Корупційний скандал Олександра Волійка», «Справа Ковельського голови РДА», «Справа Іваничівського голови РДА», - кажуть організатори голосування.

Загалом результати голосування у рейтингу найгучніших корупційних скандалів Волині виглядають так:

1. «Хлібна справа». (30% - 292 голоси ) Із волинських хлібосховищ у 2007-2009 рр. безслідно «щезли» 70 тис. тонн збіжжя – півторарічний запас для області. Головним фігурантом скандалу став колишній голова облдержадміністрації Микола Романюк. Саме за його керівництва й «зникло» зерно.
2. «Ремонт траси «Київ—Ковель—Ягодин». ( 21,1% - 205 голосів). Підприємство, яке незаконно перемогло в тендері, перерахувало 2,66 млн. гривень фіктивному субпідряднику, а потім привласнило ці кошти.
3. «Справа «Волиньрибгоспу». (20,5% - 199 голосів). У 2009 році комерційне підприємство взяло під заставу державного майна кредит на 2 млн. доларів без погодження із власником, тобто державою.
4. «Корупційний скандал Олександра Волійка» (18,8% - 183 голоси). У 2009 році за фактом зловживання службовим становищем та розтратою державних коштів прокуратурою області було порушено кримінальну справу, в якій фігурував начальник управління капітального будівництва головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської ОДА Олександр Волійко.
5. «Музична школа Кривицьких» (16,8% - 163 голоси). У 2004 році донька мера Луцька Антона Кривицького менше ніж за 71 тис. грн. викупила 287 кв.м. приміщення музичної школи №1 в центрі міста на вул. Кривий Вал.
6. «Справа Ковельського голови РДА» (15,3% - 149 голосів). У березні 2008 року чиновник упіймався на хабарі у 10 тис. доларів, який вимагав за виділення земельних ділянок.
7. «Касетний скандал» Федора Корецького» (13,6% - 132 голоси). У 2005 році до п’яти років позбавлення волі за хабарництво засуджено колишнього начальник відділу по координації роботи міського пасажирського транспорту Луцького міськвиконкому Федора Корецького. Тоді в прокуратуру та міліцію надійшло більше 20 заяв про дачу Корецькому хабарів за ті чи інші послуги.
8. «Справа Іваничівського голови РДА» (3,2% - 31 особа ). У 2009 році посадовець вимагав 20 тис. доларів в інвестора із Сирії за сприянні в отриманні в оренду з правом викупу нежитлових приміщень і земельних.
9 «Земельні оборудки на Ратнівщині» (0,3% - 3 особи). У 2010 році під час отримання хабара правоохоронці затримали голову сільради села Самари-Оріхові та начальника відділу містобудування та комунального господарства Ратнівської РДА. Їм пред'явлено звинувачення в отриманні хабара у розмірі 20 тис. грн за виділення земельної ділянки.

10. «Справа головного освітянина Луцька» (0,2% - 2 особи). У 2010 році затримали під час отримання хабара начальника управління освіти Луцької міської ради Сергія Калуша. Він «погорів» на хабарі в 500 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
розуміючий Показати IP 5 Жовтня 2010 08:52
Громадська ініціатива «АнтиКримінальний моніторинг». Контора на замовлення. Сьогодні мочите Романюка, а завтра тих, хто замовив цю безперспективну затію. Чому ж не назвали Москвича з Луцька, Шубича з Любязя Любешівського району, "проффесорів" з навчальних закладів, там набагато більші суми ходили, ніж Калушевих 500 грн. "Головним фігурантом скандалу став колишній голова облдержадміністрації Микола Романюк". Думаєте, вашому брєду хтось повірить? Головний фігурант навіть не той щустряк Гнасюк, а його покровителі зі столичних нор... Це без ваших "досліджень" ясно, як Божий день. Так що відпрацьовуйте й далі свої бабки,ініціатива «АнтиКримінальний моніторинг». Ха-ха-ха
Fantom Показати IP 5 Жовтня 2010 09:29
щось попахує заказухою порти Романюка
Відповідальний Показати IP 5 Жовтня 2010 10:02
а ви знаєте, що того хлопця з Антикримінального моніторингу - Сажнєва, уже загрібають в армію. Як ви думаєте чому? Мабуть через несправедливі заяви, а може влучив саме в тімячко корупції на Волині? Хлопець хворіє й мав відстрочку,а тепер його терміново потребує військо бачити в своїх рядах. А приніс йому повістку не хто небуть, а сам майор з військомату просто на п оріг! Прості люди зрозуміють суть справи, а платні дописувачі зі штабів будуть виливати різноманітний бруд - то лице в Сажнєва не таке щоб судитися з Романюком, то молодий, то гроші заробляє.
дембель Показати IP 5 Жовтня 2010 10:58
Хай йде послужить
мєнт Показати IP 5 Жовтня 2010 11:54
Романюк рветься до влади, щоб не відповідати за свої злочини
Не може бути Показати IP 5 Жовтня 2010 13:01
А хіба Корецький відсидів?
позафракційний Показати IP 5 Жовтня 2010 13:03
А як Мамосюк , працюючи директором КП "Молодість" розкрала 800 тис.гривень, які потрібно було перерахувати до міського бюджету. А вкрадені Зелінським 2 мільйони 400 тисяч гривень.... Вони першими в списках партій на виборах до місцевих рад!!! Не забудьте проголосувати за Мамосюк і Зелінського !!!
Мирний Показати IP 5 Жовтня 2010 13:30
молодці пацани! Хай дадуть прикурити злодіям і корупціонерам. Почитайте наші газети, ось ВОлинь наприклад - усі матеріали із зірочками друкує. Всі матеріали замовні, за гроші. Розповідає які всі кандидати хороші й пухнасті. Хай візбме й надрукує ціей рейтинг і додасть нехай ще гучні скандали, які хлопці не поставили. Ото буде бомба! Але старі пердуни в газетах і телерадіокомпанії ліпше тихенько пересидять і грошики зрублять. Молодьож просто гаряча й наївна, ось і бореться. Старики за такі акції дійсно вже грошики зрізалиб немалі.
Антон Показати IP 5 Жовтня 2010 16:03
а ну розкажіть докладніше про Зелінського і його мільйони. Цікава ідея - давайте тут скажемо про вс і нам відомі корупційні скандали й чиновників до них причетних. А то дійсно виявляється в 10 увійшли резонансні, ті про які всі говорять. А скільки достойних хабарників і корупціонерів залишилися поза увагою народу. Отож, прошу докладніше про Зелиніського.))
Від Грицюка Показати IP 6 Жовтня 2010 07:00
Не знаю, хто замовляв рейтинги, але в тому що пропало зерно "немала заслуга" Бондара, Заремби і Грицюка.
Гість Показати IP 6 Жовтня 2010 08:40
А зерно пропало дійсно ще за Бондаря, ревізію держкомрезерв не проводив від помаранчевої революції
Зацікавлений Показати IP 6 Жовтня 2010 10:43
Я теж хочу про Зелінського
Прикол!!! Показати IP 6 Жовтня 2010 11:23
Не буду голосувати взагалі - нікому не вірю! Але до чого у зникненні зерна Бондар? Чи настільки ТУПІ люди працюють у Романюка, що нічого кращого не змогли вигадати? Маразм! А цей "людяний і відповідавльний" сцикун і слова не може сказати у свій захист. Сором!
Анатолій (не Грицюк) Показати IP 6 Жовтня 2010 12:56
мені розповідали. що сьогодні Україна молода надрукувала продовження про корупцію на ВОлині. Але я поки не бачив статті. Якщо хтось знайшов, то скиньте посилання. Кажуть. там усіх наших кандидатів у мери просто розмазали по бетону)))
Андрій Показати IP 6 Жовтня 2010 17:13
читайте і насолоджуйтеся: http://www.umoloda.kiev.ua/number/1752/176/62021/ ))))
антону Показати IP 6 Жовтня 2010 23:11
Зелінський "вирішив" питання передачі к-тру "Промінь" в оренду своїй дружині - директору ТРК "Лучеськ". Вона за оренду роками не платила - за позовом прокурора суд присудив сплатити борг за оренду в розмірі 2 400 000 грн. в дохід міського бюджету... Вкрав Зелінський, поділивіся з Шибою, тепер він і його дружина - в списках партій, дружніхї до Шиби. А ви лучани, за квардатний метр на ринку - платіть сповна , а якщо ні - то Мамосюк прийде і витрясе з Вас душу (щоб компенсувати втрати - вона хотіла захопити Промінь, але Зелінський випередив" - ото і почалдася "війна" Мамосюк - Зелінський - Шиба, перемогли - "бабки", а лучани затамували подих дивилися серіал про становлення демократії на Волині під назвою "Рабиня Мамосюк". Не сумуйте, продовження серіалу - після 31 жовтня... "толі еще будет" ....)
ВОНА до Антона Показати IP 4 Березня 2013 19:30
Людино,ви притомні? Як Мамосюк хотіла захопити "Промінь"? Адже ж він був переданий без фактичної передачі на баланс підприємства,яким вона керувала.У неї коштів таких не було,щоб прихопити кінотеатр.До кого це Мамосюк приходила і витрясала дущу,а до речі,у вас є ДУША і совість,елементарна???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus