USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перешкод для зведення аеропорту в Луцьку до Євро-2012 немає, – Колесніков

15 Грудня 2010 17:37
Віце-прем’єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков вважає, що поставлене урядом завдання будівництва луцького летовища можна виконати до проведення чемпіонату з футболу 2012 року.
Про це він повідомив 15 грудня під час відвідин Автоскладального заводу №1 корпорації «Богдан».
Після візиту на завод Колесніков вирушив до аеропорту та висловив свої міркування щодо перспектив будівництва летовища. Зокрема, він зазначив, що у будівництві аеропорту мала місце пасивність місцевої влади.
Колесніков додав, що для попередніх оцінок будівництва злітно-посадочної смуги знадобиться 6-7 місяців. Основна частина витрат та часу піде на зведення нового терміналу.
Колесніков зазначив, що залежно від того, ведуться на аеропорті військові польоти чи ні, буде приймати рішення, чи будувати термінал на місці військових будов чи з іншої сторони поля, на що потрібно більше витрат та часу.
Міністр зазначив, що це питання вирішиться протягом десяти наступних днів.
«Не настільки важливо, чи буде він працювати навесні 2012 року. Але я думаю, що до Євро немає ніяких перешкод, аби його закінчити», – додав Колесніков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Михайло Наход Показати IP 15 Грудня 2010 21:16
Підкинув роботи нашим керівникам Колесников, оскільки Клімчук, а пізніше Войтович, заявляли, що доцільності в будівництві аеропорту немає. Навіть прихильники аеропорту Романюк і Байцим потихеньку почали від цієї теми відмовлятись (один не включив до списку своїх пріоритетів, іншого звільняють зі спеціально створеного КП). Цікаво буде спостерігати за зміною позиції місцевих керівників, якщо зверху скажуть однозначно, що треба будувати. Звичайно, якщо грошей підкинуть то справа піде, а щодо приходу інвестора то тут звичайно є великий сумнів.
Стрийко Показати IP 16 Грудня 2010 10:50
А чому великий сумнів щодо інвестора? Всі думають, що аеропорт - це лише пасажирські перевезення з Луцька або до Луцька. Аеропорт - це також база для пересадки чи дозаправки, логістичний вузол, запасна смуга для екстренних випадків, місце постійної локації авіакомпанії і т.д. Якщо до цього додати ще й привабливі комерційні умови - то Луцький аеропорт може стати вигідним бізнесом. А проблема з інвесторами, на мою думку, не в тому, що їх немає, а в тому, що їм ніхто не гарантує стабільної роботи після вкладення інвестицій.
VSC до Стрийко Показати IP 16 Грудня 2010 11:52
А кто должен гарантировать инвестору стабильную работу? Инвестор, вкладывая деньги, сам должен думать, как обеспечить стабильную работу объекта. А вот это:"Аеропорт - це також база для пересадки чи дозаправки, логістичний вузол, запасна смуга для екстренних випадків, місце постійної локації авіакомпанії і т.д" - актуально для Орли, Скипхола или Тегеля, но никак не Луцка.
Михайло Наход до Стрийко Показати IP 16 Грудня 2010 12:37
Хотілось би, щоб дійсно так було, як Ти пишеш Стрийку, але реальність зовсім інша, і тут я повністю згідний з VSC. Івестор прийде лише тоді, коли він буде реально бачити, коли він поверне вкладені у об"єкт кошти (оптимальний строк 5-10 років). З Луцьким аеропортом, я вважаю, що це малорееально, які б супутні послуги він не надавав, оскільки в радіусі 70-200 кілометрів від Луцька є 3 діючі аеропорти, які можуть успішно справлятись з подібними функціями (Рівне, Львів, Брест). Особисто я за те, щоб у Луцьку якнайшвидше з"явився аеропорт, тому що дуже люблю літати, і обов"язково придбаю квиток на перший рейс з Луцька, якщо пощастить дожити до тих часів:)
Стрийко до Михайло Наход Показати IP 16 Грудня 2010 16:09
Під стабільністю роботи я мав на увазі прозорість прав власності на об'єкти, в які було здійснено інвестиції. Відомо, що злітна смуга може бути лише в державній власності. А інфраструктурні об'єкти кому належатимуть? Хто гарантує, що після чергової зміни влади не знайдуться охочі змінити для інвестора умови оренди?
Маргаріта Показати IP 17 Грудня 2010 11:23
Для нашого міста - це великий "плюс", який відкриє для нас нові шляхи, логістичний вузол покращить економічне становище нашого міста, залучить до нього нових людей,інфраструктура міста зміниться, з'являться нові перспективи... було б чудово!
Нью-Васюкі до Маргаріта Показати IP 17 Грудня 2010 14:55
Для Маргаріти Блажен, хто вірує...Щоб часом нас не засипали благами...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus