USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Перша партія «гуманітарки» з Європи прибула на Волинь

7 Жовтня 2014 14:05
112 вантажівок з модульними будинками для вимушених переселенців зі Сходу України та промислово-будівельним спорядженням перетнули Ягодинську митницю сьогодні, 7 жовтня.

Допомогу для облаштування житла переселенцям надала Німеччина в рамках домовленостей, які канцлер Ангела Меркель уклала з Президентом України Петром Порошенком. Як зазначив державний секретар міністерства економічного розвитку Німеччини Йоахім Фухтель, німецька сторона зробила все можливе для того, аби надати житло українцям ще до настання перших холодів, та планує допомагати і надалі.
Загалом, гуманітарний вантаж доставляють в Україну більше 200 вантажівок, сьогодні кордон перетнуть перші 112 з них. Далекобійники везуть дизельні генератори, медичне обладнання, теплий одяг, будівельні інструменти, а головне – модулі для побудови будинків. Загальна вартість вантажу становить близько 25 мільйонів євро – 10 з них вартує допоміжне обладнання а 15 – власне будинки.
Зі слів керівника Державного агентства з розбудови Донбасу при Кабінеті міністрів України Андрія Ніколаєнка, волинські та польські митники доклали максимум зусиль для того, щоб максимально швидко організувати перевірку вантажівок та пропустити їх митницею. З його слів, це унікальний випадок, коли українсько-польські спеціалісти співпрацювали в таких умовах.
Це дозволило за ніч організувати огляд 112 великих фур.
Зі слів німецьких представників, конструкція будинків досить проста, що дозволяє оперативно розгортати їх. Блоки типу «сандвіч» утеплені та готові до експлуатації в зимовий період. Для комфортного життя в них достатньо підключити комунікації, після чого вони є повністю готовими до проживання.

Загалом, Німеччина надала як допомогу 1000 будинків, у яких можуть проживати близько 4000 осіб. Під будівлі вже виділили земельні ділянки – зокрема, у Слов’янську, Маріуполі, Запоріжжі та інших містах, де найбільше переселенців.

Як зауважив голова державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський, будинки будуть слугувати тимчасовим житлом. Посадовець запевнив, що українська сторона докладе максимум зусиль для того, щоб допомога потрапила саме до тих, хто цього найбільше потребує. Стежити за використанням гуманітарної допомоги та консультувати українських експертів будуть представники Червоного хреста.

Доставляють вантаж з Німеччини українські далекобійники, проте деякі з вантажівок – з чеськими та німецькими номерами. Зі слів водіїв, у дорозі обійшлось без ексцесів, до України дістались без проблем. Далі колона фур рушить трасою варшава - Київ у столицю, після чого вантажівки скерують в потрібні міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
пс Показати IP 7 Жовтня 2014 14:26
5 фур потрапили в дтп
123 до пс Показати IP 7 Жовтня 2014 14:40
http://www.volynnews.com/news/extreme/5-fur-humkonvoiu-z-yevropy-potrapyly-v-avariiu-na-volyni/
Хм... Показати IP 7 Жовтня 2014 16:16
Ага, 5 фур вже відмили. Цікаво, в кого на дачах будуть стояти ці будиночки?
Семен Показати IP 7 Жовтня 2014 16:36
В селах и так полно пустых домов. Очередное ограбление народа.
питання Показати IP 7 Жовтня 2014 21:06
Чому не дозволили відкрити хоча б одну фуру і показати журналістам? Чому все митне оформлення було на території Польщі? Чому НІХТО не бачив як, хто і що перегружав з фур після ДТП? Питань дуже багато - що все ж таки перевозили...?!
1212 до питання Показати IP 7 Жовтня 2014 22:12
а російську гуманітарку всім показували та відкривали???? що за тупі питання!!!!
П06 до 1212 Показати IP 8 Жовтня 2014 07:05
А забув як першу, хоч і напів-поржню, дозволили всім і знімати і фоткати і нашим і Західним журналістам? Про що з тобою говорити?!:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus