USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Пестициди з Волині повезуть до Польщі

12 Листопада 2010 14:43
Вивозити та знешкоджувати заборонені і непридатні до використання пестициди, що є на території Волинської області, буде ДП «Національний центр поводження з небезпечними відходами».
Договір на вивезення та знешкодження 1,2 тисячі тонн заборонених та непридатних до використання пестицидів з 9 регіонів України до кінця 2010 року із цим підприємством уклало Міністерство охорони навколишнього природного середовища України. Серед цих дев’яти регіонів є і Волинь, повідомляє «ЗІК», посилаючись на Мінприроди.
З Державного фонду охорони навколишнього природного середовища на ліквідацію пестицидів у Волинській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Кіровоградській, Донецькій, Луганській областях, АР Крим та м. Севастополь буде виділено 27,6 мільйона гривень. Відповідно до угоди, виконавець робіт – ДП «Наццентр поводження з небезпечними відходами» – забезпечить екологічно безпечне збирання, перезатарювання, проведення хімічних аналізів для ідентифікації речовин та транспортування до місць знешкодження непридатних до використання пестицидів.
«Мінприроди у цьому році розпочало реалізацію масштабної програми з очистки України від небезпечних відходів. Зокрема, ми плануємо нарешті повністю вирішити проблему непридатних пестицидів до кінця 2012 року. Це одна з пріоритетних програм Мінприроди», – заявив міністр охорони навколишнього природного середовища України Микола Злочевський.
Через відсутність власних потужностей в Україні токсичні відходи будуть транспортовані для знешкодження до Республіки Польща на спеціалізований завод фірми SARPI.
Довідково:
Накопичення непридатних до використання пестицидів в Україні розпочалося у 70-х роках після заборони використання декількох видів пестицидів. Процес накопичення відбувався безконтрольно, неодноразово змінювалися власники складів пестицидів. Це призвело до виникнення великої кількості безхазяйних пестицидів, втрати документації, руйнування складів, тари та пакувальних матеріалів.
На кінець 2009 року кількість непридатних до використання пестицидів та агрохімікатів на території України становила 21,058 тис. тонн. Загальна кількість складів перевищує 3000.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus