USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Піротехніки очищають Володимир-Волинський від бомб. Фото

8 Липня 2010 10:22
Працівники групи піротехнічних робіт обласного управління МНС розпочали 6 липня очищення від боєприпасів території колишнього військового полігону у Володимирі-Волинському – загальна площа «засміченого» боєприпаси полігону сягає понад шість тисяч гектарів.

Про це інформує офіційний сайт МНС України .

«Щоб цьогоріч передати угіддя полігону,загальною площею понад 300 гектарів для цивільного використання, піротехнікам необхідно переконатися, що у землі немає жодного боєприпаса», – наголосив заступник начальника облуправління МНС Віталій Горшков.

Здійснивши роботи з підготовки місцевості, піротехніки розділили територію на окремі ділянки, так звані квадрати. Крок за кроком, просуваючись уперед, бійці МНС уважно обстежують територію, підіймають допоки нечисленні знахідки, перебираючи землю власноруч.

Упродовж першого дня було обстежено 12 соток полігону та віднайдено у землі два артилерійські снаряди 76-го калібру часів Другої Світової війни.

Над виконанням завдання з виявлення та ліквідації вибухонебезпечних предметів на території полігону працює увесь особовий склад групи піротехнічних робіт на чолі з начальником групи Дмитром Зюльковим.
Прогнозувати, скільки ще часу знадобиться, щоб підійняти з землі усі до єдиного боєприпаси, рятувальники не беруться.

На момент здійснення пошуково-рятувальної операції один із бойових розрахунків групи оперативно реагуватиме на випадки виявлення небезпечних предметів на решті території області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus