USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сміттєзвалище у Брищі рятуватимуть деревами і програмами

12 Листопада 2009 16:47
Оскільки питання спорудження сміттєперероблювального заводу наразі залишається відкритим, луцький міськвиконком вирішив розробити програму зі збору та сортування відходів. Про це 12 листопада інформує репортер «Волинських новин».
Серед заходів порятунку полігону для твердих побутових відходів опинилася і завтрашня посадка захисної смуги зелених насаджень на території, прилеглій до сміттєзвалища. 600 дерев будуть зменшувати негативний вплив полігону на довкілля. Також заступник луцького очільника Борис Сорока підготує проект розпорядження міського голови про виділення з міського фонду охорони навколишнього середовища коштів у сумі 60 тисяч гривень для придбання контейнерів.
Чиновникам же доручено розпочати підготовку проекту організації системи роздільного збирання відходів у рамках програми транскордонного співробітництва поміж Україною, Польщею та Білоруссю.
Додамо, що мешканцям села Брище вкрай необхідна чиста питна вода. Так, голова Рокинівської селищної ради Марія Піскар розповіла, що у селі уже розпочали будівництво станції з очистки питної води. Гроші для таких цілей виділила Луцькрада, проте коштів, як завжди, не вистачило.
Довідково:
Від почату експлуатації другої черги на полігон уже вивезли 3 мільйони 82 тисячі кубічних метрів сміття.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Vlad07 Показати IP 12 Листопада 2009 17:37
Ведмедів вчать їздити на велосипеді, то чому ж наших людей не можна навчити розділяти сміття.Треба просто скласти правильну тренувальну програму :)))
Знаючий Показати IP 12 Листопада 2009 17:58
Поцікавтесь, яку вартість підприємства (в т.ч. міста й області) дають за вторинну сировину! Поцікавтесь скільки такої сировини вивозиться на сміттєзвалище! Поцікавтесь скільки осіб працює на "брищі" заготівельниками!!! Може варто залучити підприємства-переробники вторсировини (можна й підприємства-заготівельники) в ролі інвесторів реалізації програм роздільного збирання ТПВ. Так ні, дешевше підняти тарифи і відмивати кошти. Впевнений, що КП "Спецкомунтранс" мінімум на 20% вивозить відходів менше ніж декларує. А свої ліміти за готівку продає. Отже кошти за ті 20% отримують двічі!!!
Таня Показати IP 12 Листопада 2009 20:27
Дерева я думаю в цьому випадку вже не допоможуть, там проблема значно серйозніша. Санепідстанція постійно приписи дає місцнвій владі щодо поганої якості питної води, та й люди постійно скаржаться.
OrestN Показати IP 12 Листопада 2009 21:07
Головне, щоб на Волині не повторився той ганебний "смітниковий театр", який мав місце на Тернопіллі!
Українець Показати IP 12 Листопада 2009 22:54
З такими відкатами,які хочуть наші чиновники,інвестора з будівництва сміттєвого заводу ще довго небуде.А всі ці балачки навколо полігону,це так,щоб було видно що процес не зупиняється.Прикольна фішка,кошти виділили але їх як завжди не вистачило.
Vetal Показати IP 12 Листопада 2009 23:12
модер- то я сліпий чи ти удалив моє повідомлення за , що якщо не секрет?
Николай Показати IP 13 Листопада 2009 12:26
Я полчаса назад приехал с этой акции, поработали неплохо,высадили около тысячи деревьев, посадили в болото два грузовика, короче сделали очень хорошее дело:) Труд облагораживает человека.
editor Показати IP 13 Листопада 2009 13:49
Николай, так вже коліться: який з муніципальних сайтів модеруєте? охорони здоров"я? АНДРІЙ???
Николай Показати IP 13 Листопада 2009 13:57
Кто бы и что бы не говорил, а такие мероприятия очень нужны,чистота начинается с себя.
Николай Показати IP 13 Листопада 2009 14:05
Жаль, что сдесь нету лички:) Нет, не охороны здоровья, да и вобще то меня зовут Владимир, ник Николай как то придуман спонтанно, хотя сайт действительно относится к государственной городской структуре, но пока что не хочу светится, да и сайт примитивный, наступит время, я скажу кто я такой, но пока что рановато:)
Николай Показати IP 13 Листопада 2009 14:18
Разделение мусора эфективно, но наш народ ещё не готов к этому, хотя научили же маршрутчиков останавливатся только в указанных местах:)Лично я никогда не брошу на улице ни бычёк, ни другую бумажку на тротуар, пройду десять метров но выброшу в урну. И бытовой мусор только в спец пакетах, и только в контейнер, не возле его, а в контейнер.:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus