USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Столичні ЗМІ зацікавилися «хлібною справою» екс-губернатора

7 Вересня 2010 16:39
Скандал зі зникненням на Волині продовольчих запасів із Держрезерву та Аграрного фонду набуває несподіваного продовження: за розслідування резонансної справу взялися журналісти газети «Україна молода».
Про це повідомили у прес-службі громадської ініціативи «АнтиКримінальний Моніторинг»
6 вересня в Луцьку працював спеціальний кореспондент видання Юрій Патиківський (на фото), відомий гострими публікаціями про гучні корупційні скандал, лауреат Національного конкурсу на краще журналістське розслідування з протидії корупції.
«Той факт, що волиняни подали в суд на свого колишнього губернатора, - у межах нашої держави випадок безпрецедентний. Але йдеться не тільки про рейтинг колишнього керівника області. Проблема стоїть глибше: зловживання із зерном Держрезерву, на думку місцевих експертів, призвели до дефіциту борошна для хлібопекарської галузі регіону. Відтак, «пропажа» зерна стала однією з причин здорожчання хліба на Волині», - вважає Юрій Патиківський.
Нагадаємо, що проти колишнього керівника області активіст громадської ініціативи «Антикримінальний моніторинг» Андрій Сажнєв подав позов до суду й вимагає притягнути його до кримінальної відповідальності. Він вважає, що Микола Романюк володів усіма повноваженнями, аби не допустити злочину.
Відомо також, що журналіст «України молодої» зустрівся з головою обласної ради Анатолієм Грицюком, який критично оцінив став розслідування злочину.
«Мене дивує, чому в нашій області не проведено масштабної перевірки цих фактів, не оцінено масштабів службової недбалості. Це ж 60 тис. тонн. У мене волосся стає дибом. Я сьогодні не можу давати оцінку відповідальності посадових осіб, але по службових обов’язках за державний резерв відповідає перша особа виконавчої гілки влади», - заявив у коментарі журналісту голова обласної ради.
Журналіст «України молодої» також зустрівся із заступником голови обласної державної адміністрації Віталієм Карпюком.
«Виявлено в Аграрному фонді 37 тис. тонн нестачі зерна. Причина – минулий уряд дозволив зберігати на місцях. Ніби-то тримають в хлівах, а коли з”ясували, то, виявляється, нема цього зерна. У нас є КХП-2 – там нестача 34 тис. тонн. В області виявлено вже. Це питання не наше, а правоохоронних органів. Це страшенні цифри. Це півторарічна потреба для області», - сказав Віталій Карпюк.
За підрахунками журналіста «України молодої», щоб вивезти таку кількість зерна потрібно було завантажити майже півтори тисячі залізничних вагонів.
Виходить, що в Луцьку вкрали в кожного українця по три буханці хліба, - зазначає Юрій Патиківський.
До слова, в Антикорупційному моніторингу стверджують, що журналіст «України Молодої» спілкувався і з Миколою Романюком, екс-губернатором Волині, за часів керівництва областю якого з Держрезерву та Аграрного фонду «зникли» понад 60 тисяч тонн збіжжя.
Матеріал Юрія Патиківського має з’явитися на сторінках «України Молодої» найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
де зерно? Показати IP 7 Вересня 2010 17:05
Вкрали 25 залізничних ешелонів (!!!) з зерном і ніхто і в ус не дує. А ще звинувачують того сажнєва в заказусі... ДЕ ЗЕРНО РОМАНЮК????
га? Показати IP 7 Вересня 2010 17:11
А що на це скаже прокуратура? Чи їм вже погрозив пальчиком Клімчук? Чи наважаться чесно перевірити справу?
антибандит Показати IP 7 Вересня 2010 17:20
Ця банда кістьми ляже але не дасть пройти на мера Грицюку. Бо тоді їм прийдеться відповідати згідно кримінального кодексу.
Universal22 Показати IP 7 Вересня 2010 17:25
читайте поміж рядків - Грицюк проплачено мочить Романюка. але ні той, ні інший не кращий.
не треба до Universal22 Показати IP 7 Вересня 2010 17:29
Зерно вкрав Романюк. Не перекладайте з хворої голови на здорову.
Микола до не треба Показати IP 7 Вересня 2010 18:23
Точно, Грицюку заплатили. Бондар пару сотень баксів отстєгнув )))))) Мелете таке, шо купи не тримається.
і добре Показати IP 7 Вересня 2010 17:26
Слава богу що зацікавились столичні ЗМІ. А то в нас все повязано, все шито-крито... зерна нема і ніхто не винен, тим більш бувший губернатор а нині кандидат в мери від ПР Романюк...
Universal22 Показати IP 7 Вересня 2010 17:43
я вам більше скажу - Романюк стане мером! а якщо не слухатиметься кого треба - знімуть та посадять за цю справу. всі повинні бути контрольовані, тим більше голова міста.
Я Показати IP 7 Вересня 2010 18:25
Ну який мер? Ну про шо ви говорите? Є факт порушення закону - не попреш проти цього ніяк. Як можна йти до влади, якшо є такий пунктик в біографії. Хіба шо це Віктор Федорович ))))
так і є до Я Показати IP 7 Вересня 2010 20:03
ну так Романюка лобіює партія регіонів. так чому дивуватись?
Федір Показати IP 7 Вересня 2010 18:40
Грицюк - колгоспник як по своїй ментальності, так і по розвитку. Соромно за рівень людини на такій посаді - пастух, конюх і наймит Кирильчука. До речі, це два зношених постоли (лапті, личаки). В млині 10 років не було ніякої перевірки. Яке відношення до цього має Романюк, пробувши на посаді менше двох років? Голова ОДА здійснює загальне керівництво, а не стоїть сторожем коло зерна. Питайте в КРУ, 6-му відділі, прокуратурі. Питати Романюка за зерно - це рівнозначно, що питати з нього, чому сьогодні на вулиці мряка. Це так впливає на авторитет Романюка, як впливає реформа календаря на термін вагітності. Барани, бля, ви всі!
так і буде до Федір Показати IP 7 Вересня 2010 20:02
ось який рівень культури демонструє штабіст Романюка. Так і Романюк буде керувати містом маючи всіх нас за бидло і колгоспників.
2 роки до Федір Показати IP 7 Вересня 2010 20:05
Ну да. "Якихось" 2 роки побув на посаді і "зникнення" десятків тисяч тонн зерна - це все винуватий стрілочник. А Романюку за 2 роки було не до цього.
згідний до Федір Показати IP 7 Вересня 2010 21:00
Питати Романюка про зерно - те саме, що питати завсклада про недостачу.
Hunter до Федір Показати IP 7 Вересня 2010 22:35
Це точно!
міля Показати IP 8 Вересня 2010 10:15
Та й Грицюка і Бондара вина у цьому не мала, орденоносця Заремби, заслуженого аграрника Аршуліка тоже. Вони. що цього не бачили, що їм засліпило, поки Клімчук не вивернув цього бардака.
уважний читач Показати IP 8 Вересня 2010 10:24
А може зерно витратили на передвиборчу компанію Тимошенко І сам Грицюк запросив столичних журналістів щоб прибрати такого суперника як Романюк.Кому ж як не голові колгоспу розпоряджатися зерном
Маркіян Показати IP 8 Вересня 2010 10:38
Мені здається, що столичним журналістам Грицюк не є показником, тому нема чого його приписувати до цього. Ви ше скажіть, шо листи щастя Шиба повивішував ))))
Голова колгоспу "Червона Зірка" Показати IP 8 Вересня 2010 10:41
Якраз у толкових "колгоспників" зерно не пропадає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus