USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Створено обласний Комітет порятунку Нації і Держави

1 Травня 2010 20:01
Учора відбулися установчі збори Волинського обласного Комітету порятунку Нації і Держави - до нього увійшли лідери понад 30 політичних партій та громадських організацій краю.

Як повідомляє прес-служба Волинської обласної організації ВО «Свобода», затверджено проект Декларації, запропонований "свободівцями".

Збори обрали керівництво Комітету у складі чотирьох співголів. Ними стали народні депутати Євген Кирильчук (БЮТ) та Володимир Карпук («Наша Україна»), голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів та голова Волинської обласної організації партії «За Україну!» Ігор Гузь.

Заступниками співголів Комітету обрали лідерів обласних організацій НРУ (Володимир Банада), УНП (Сергій Годлевський), УРП «Собор» (Геннадій Кожевников), ПРП (Олександр Мартинюк), голову Луцької міської організації ВО «Батьківщина» (Григорій Пустовіт), голову Братства вояків ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура (Василь Кушнір) та радника голови Волинської обласної ради (Анатолій Якубюк).

До складу Секретаріату увійшли громадські активісти Марія Мах, Андрій Бондарчук та Микола Онуфрійчук.

Збори оприлюднили текст декларації.

"Декларація Волинського обласного Комітету порятунку Нації і Держави:

Століттями українська спільнота ціною неоплатних жертв виборювала своє право на самостійну Державу. Два десятиліття українська Нація важко й болісно народжує свою державу для вільних громадян.

Минуло всього два місяці, відколи Віктор Янукович присягнув на Пересопницькому Євангеліє виконувати приписаний посадою Президента України історичний обов’язок – боронити суверенітет і незалежність України, додержуватися Конституції, підносити авторитет України в світі.

Проте за два місяці свого президентства Янукович продемонстрував цілком протилежне – фактичну здачу державного суверенітету, топтання Конституції, національну ганьбу перед світовим співтовариством. Два місяці перебування при владі спричинили у представників донецького олігархічного клану стан безкарної ейфорії.

Вони вважають, що їм усе дозволено: тотальна узурпація влади – законодавчої, виконавчої, судової, нехтування Конституцією і законом, освячення коаліції «тушок» і скасування місцевих виборів, наступ на національні та громадянські права, здача національних інтересів, розгортання повномасштабних репресій та українофобія як державна політика…

Самодурство і свавілля влади Януковича дійшло до такої межі, коли оптом здаються національні інтереси України. Адміністрація Президента стає ліквідаційною комісією з припинення діяльності Української Держави, за яку боролися багато поколінь українців, віддали життя мільйони кращих синів і дочок нашої Нації. Незалежність України не є предметом купівлі-продажу. Це мають усвідомити всі, хто зазіхає на нашу Свободу і Батьківщину.

Виклик кинуто всьому українському народові. Настає момент істини, час реальних дій, адекватних мірі історичного виклику. Інтереси Нації і Держави вимагають порозуміння та єднання всіх патріотичних, державницьких сил.

Перед лицем загрози втрати Україною державного суверенітету маємо згуртуватися задля побудови справді незалежної Української національної держави. Основним мотивом об’єднання має стати невмируще гасло «Україна – понад усе!» Тільки наша єдність задля такої високої мети – політичних партій, громадських організацій, інтелігенції, територіальних громад, кожного громадянина і всього громадянського суспільства – здатна вберегти Україну.

У зв’язку з цим проголошуємо створення Волинського обласного Комітету порятунку Нації і Держави. Закликаємо всі державницькі, національно орієнтовані сили долучатися до нас. Наше об’єднання залишається відкритим до вступу для всіх політичних партій і громадських організацій, які поділяють наші погляди.

Ще не вмерла України ні слава, ні воля! Слава Україні!", - зазначено в Декларації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
дідо Показати IP 1 Травня 2010 20:34
БЮТ-це троянський кінь Кремля....а вони знову з Кирильчуком-брежнєвим обєднуються...
OrestN до дідо Показати IP 3 Травня 2010 17:30
і я про теж саме. БЮТ - деребанщики земельних ділянок в областях.
АРМАДА Показати IP 1 Травня 2010 23:27
дідо ти бритоголовий запроданець скільки тобі заплатили твої хазяї за ці коминтарі?
))) Показати IP 2 Травня 2010 00:17
я плАчу ))) спасите меня
так Показати IP 2 Травня 2010 10:01
чого вони не думали за націю і державу з 2005 року, коли отримали доступ до корита, все не могли наїстися і визначити, хто буде більше їсти. Так зрадити нацыю і державу. Ганьба!
РИГ і АНАЛ Показати IP 2 Травня 2010 10:46
Руки геть від ДІДО! Він наш справжній РИГіАНАЛ: поРИГає спочатку, а потім всім бажаючим підставляє АНАЛ. Вступайте в партію РИГіАНАЛів, в партію Клімчука і Башкаленка. Один з них лідер крила РИГів, а другий - АНАЛів, а от хто якого - не знаю.
а Показати IP 2 Травня 2010 12:11
де херой революції Бондар?)))Як же без нього? ))) через вас і ваших "вождів" Україна опинилася в такому лайні.
ФЕМІНІСТКА Показати IP 2 Травня 2010 13:13
І ЖОДНОЇ ЖІНКИ...ЦЕ ВСЕ ЧОЛОВІКИ ВИННІ,ЇМ БИ ТІЛЬКИ КУЛАКАМИ РОЗМАХУВАТИ.НІЧОГО, ЯК ЦЕ І НАМ ЗАПЕЧЕ, ТО ТОЧНО МАТРІАРХАТ ЗРОБИМО. ТОДІ ВСІ РИИ І АНАЛИ, ДОДО, ТА РЕШТА БУДУТЬ ВПРЯЖЕНІ В РОБОТУ- ГОРОД САДИТИ!
OrestN до ФЕМІНІСТКА Показати IP 5 Травня 2010 11:08
Фемінізм, як і комунізм - божевільна утопія шозоїднлго сіоніста. Жінка була і залишатиметься допоміжною істотою у світі чоловіків.
дідо Показати IP 2 Травня 2010 16:01
феміністка....негайно знайди собі хлопа...
))) Показати IP 2 Травня 2010 16:12
ну как так ни одной? Адна эсть! даже две, если считать тень Тимашонко ))) слава Богу, в наших женщинах таки есть искра разума, коли их среди наших спасателей ниц
РжуНІмагу Показати IP 2 Травня 2010 18:14
Ви прочитали прізвища в перших абзацах? Оце так рятівники.
паРАША Показати IP 3 Травня 2010 17:26
Не слід було приймати БЮТ у Комітет порятунку, бо Тимошенко має нести кримінальну відповідальність за афери часів її прем"єрства
OrestN Показати IP 3 Травня 2010 17:29
а БЮТ у Комітеті порятунку тут при чому? БЮТ як і ПР є злочинно-олігархічні клани!!!
goodok Показати IP 7 Травня 2010 00:51
Комітет такий зараз треба як ніколи, дійсно починається "бєспредел" з конкретним наїздом на все українське, тому боротись і обєднуватись мусово. Але прізвища і партії, що звучать у статті - жах. Зібралось старе "кодло", від якого вже нудить. І кого ці "старпери" порятують? "Просрали" вони весь ефект помаранчевої революції, люди вже тоді готові були прийняти лідера і самоутверджуватись, а вони так нас всіх підставили. Ще раз їм повірити??? НІІІІІІІІІІІ! Такий комітет порятунку мав би бути створений із справжніх українців, рішучих і розлючених, готових рвати кайдани, ламати стіни і бити морди за свою свободу і право називатись українцями... Такий комітет треба, а не нові політичні болота!
goodok Показати IP 7 Травня 2010 00:53
Комітет такий зараз треба як ніколи, дійсно починається "бєспредел" з конкретним наїздом на все українське, тому боротись і обєднуватись мусово. Але прізвища і партії, що звучать у статті - жах. Зібралось старе "кодло", від якого вже нудить. І кого ці "старпери" порятують? "Просрали" вони весь ефект помаранчевої революції, люди вже тоді готові були прийняти лідера і самоутверджуватись, а вони так нас всіх підставили. Ще раз їм повірити??? НІІІІІІІІІІІ! Такий комітет порятунку мав би бути створений із справжніх українців, рішучих і розлючених, готових рвати кайдани, ламати стіни і бити морди за свою свободу і право називатись українцями... Такий комітет треба, а не нові політичні болота!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus