USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Камінь-Каширській РДА заперечили примусовий збір коштів на бронежилети

30 Березня 2016 14:30
У школах Камінь-Каширського району вчителів просили здати по 10 гривень військовим на бронежилети, мовляв, з таким проханням звернулися волонтери. З приводу цього у соцмережах розгорівся скандал. Дехто звинувачув начальника місцевого відділу освіти у тому, що той змушує освітян здавати гроші, та закидав йому «радянські методи» роботи. Інші нарікали на «незрозумілих» волонтерів, які це організували.

Інформаційне агентство Волинські Новини звернулося за роз'ясненням ситуації до журналіста та голови «Камінь-Каширський центр ветеранів АТО» Богдана Пташника, з подачі якого і було організовано збір коштів.

Той, своє чергою, пояснив, що нещодавно до нього звернулися снайпери однієї з бригад, серед яких є і місцеві військові. Вони поскаржилися на брак якісних бронежилетів. Волонтер віддав бійцям власний бронежилет німецького виробництва. Бійці протестували його та попросили Пташника допомогти придбати декілька таких самих.

Намагаючись допомогти, Богдан Пташник звернувся до місцевого населення з закликом організувати збір коштів на імпортні засоби захисту. Участь у цьому зголосився взяти начальник відділу освіти Камінь-Каширської РДА Віктор Пась. Він і звернувся з проханням до колективів місцевих шкіл допомогти у зборі коштів.

Натомість дехто з вчителів сприйняв таке прохання, як наказ, та закинув начальнику відділу освіти «радянські методи роботи», посилаючись на те, що це справа добровільна та, буцімто, забезпеченням військових має займатися держава.

У коментарі виданню Віктор Пась заперечив звинувачення та розповів, що розіслав по школах лише інформаційний лист з проханням про збір коштів, спростовуючи інформацію про, буцімто, виданий указ. Тобто, наголосив Пась, це не є обов'язковим, а винятково добровільна справа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 30 Березня 2016 14:53
От учительохи жадні. Могли б і скинутися по 10 грн.
Анонім до Анонім Показати IP 30 Березня 2016 16:39
Для цього є держава і президент-олігарх.
Анонім Показати IP 30 Березня 2016 19:18
Коли вже держава зробить ,що-небуть для вийськових?.справа не в жадности.все на плечах народу
Земляк Показати IP 30 Березня 2016 20:25
В ЗС України наразі забезпечують бронежилетами. Особисто у 2014-2015 роках був в АТО і перевіряв свій "бронік" зі свого АК. Випробування пройшов. В той же час, окремі військовослужбовці мали легкі іноземні "броніки", але після обстрілів відразу їх змінили на тяжкі вітчизняні.
клава Показати IP 3 Червня 2016 23:14
які броніки? то шо в нас 2014 рік? Не спромоглись просити на щось креативніше???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus