USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Ковелі через недофінансування спортшкола працює без прибиральниць

29 Травня 2015 15:30
Фінансовий стан Ковельської ДЮСШ № 2 «Ніка-Сільмаш» настільки жалюгідний, що спортивна школа ледве зводить кінці з кінцями.

Про це під час засідання 34 сесії Волинської обласної ради повідомив депутат Віктор Радчук.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що спортшколу у Ковелі не хоче фінансувати міська влада, а пропонує перекласти обов’язки «на плечі» обласного бюджету. Депутати просять підтримки, щоб «вижити тренерському складу».

Однак, зі слів Віктора Радчука, з тих пір «крига не скресла»:

«Під час минулого засідання чергової сесії облради я давав запит стосовно виділення 100 тисяч гривень для Ковельської ДЮСШ № 2 «Ніка-Сільмаш». Відповідь мені дали суворо формальну, що взагалі не стосується суті запитів. Склалося враження, що людина, яка давала ці відповіді, запитів навіть не читала. А тим часом через нестачу коштів школа не може дозволити собі навіть найняти прибиральницю, бо фінансування закладу ледве вистачає на виплату заробітної плати тренерам», - зазначив обранець громади.

Варто додати, що уже протягом багатьох років вищезазначена спортивна школа готує переможців Всеукраїнських та міжнародних змагань.

Тож, волинські депутати вкотре підтримали запит колеги. Утім, чи буде з того користь, покаже лише час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Спортсмен Показати IP 29 Травня 2015 15:42
А що може зробити Ковельська влада, якщо приміщення приватних структур, а викладацький корпус знаходиться повністтю на обласному утриманні?
? Показати IP 29 Травня 2015 18:43
До чого тут міська влада, коли "Ніка-Сільмаш" є приватною власністю Волинської обласної організації Фізкультурно-спортивного товариства "Україна"?
Оксана Показати IP 30 Травня 2015 00:01
У нас є обласні організації які ніколи взагалі не фінасувалися. Дурфак і сам може прибрати чи і на це мізгів не хватає
Піариться на проблем Показати IP 30 Травня 2015 12:19
"Під час минулого засідання чергової сесії облради я давав запит стосовно виділення 100 тисяч гривень для Ковельської ДЮСШ № 2 «Ніка-Сільмаш», - говорить Радчук. - Відповідь мені дали суворо формальну, що взагалі не стосується суті запитів". Що ж, давайте глянемо на цю відповідь, надану заступником голови ОДА С.Мишковець: "На виконання рішення сесії обласної ради від 02.04.2015 р. № 34/55 «Про запит депутата обласної ради Радчука В.М. щодо виділення коштів для забезпечення функціонування Ковельської ДЮСШ № 2 «Ніка-Сільмаш» Волинського ФСТ «Україна» (лист обласної ради від 07.04.2015 р. №705/29/2- 15) облдержадміністрація повідомляє наступне. Відповідно до Закону України від 02березня 2015 року № 217 - VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» для області передбачена субвенція з державного бюджету на часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які до 2015 року отримували підтримку з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, загальним обсягом 1805,6 тис. гривень. Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 30 березня 2015 року № 121 зазначена субвенція з державного бюджету розподілена між місцевими бюджетами області. Для бюджету м. Ковеля на функціонування дитячо-юнацької спортивної школи № 2 з веслування на байдарках і каное «Ніка-Сільмаш» передбачено 320,0 тис. гривень. Фінансування видатків здійснюватиметься після надходження коштів субвенції з державного бюджету на рахунки обласного бюджету". То що виходить? Виявляється, що вже за кілька днів до радчукового запиту кошти на функціонування дитячо-юнацької спортивної школи № 2 були розподілені. Мало того, попри те, що ковельському бюджету головою ОДА В.Гунчиком на «Ніка-Сільмаш» розподілено 320,0 тис. гривень, пан Радчук все ж вперто вимагає в понад три рази меншої суми фінансування! От вам і "захисник" спортсменів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus