USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Володимирі-Волинському згадали загиблих під Волновахою

22 Травня 2015 13:26
Хресною ходою та панахидою вшанували сьогодні у Володимирі-Волинському загиблих під Волновахою військовослужбовців 51-ої бригади.

Рік тому ми дізналися про це місто на Донеччині, яке тепер у нас, волинян, асоціюється із чорним відліком смертей бійців Збройних Сил України. Волноваха увірвалася у свідомість волинян болем втрат, сльозами розпачу і лишила по собі таке глибоке горе, що дна його не сягнути.

Волноваха - це перший рубець на серці України, потім було Зеленопілля, Савур-Могила, збиті гелікоптери, пасажирський літак, Іловайський котел, Донецький аеропорт, Дебальцеве...

Минув рік, з того часу як бійців тоді ще 51-ої бригади підступно розстріляли на блок-посту під цим донецьким містом. 18 воїнів, з них 10 волинян, у той травневий день стали першими жертвами війни, яку чомусь досі називають АТО.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНО ПРО ПОДІЇ ПІД ВОЛНОВАХОЮ. ЗГАДУЮЧИ НАШИХ ХЛОПЦІВ.

Троє загиблих із Володимирщини: комбат Леонід Полінкевич, рядові Віталій Ліщук та Микола Бондарук.

В пам'ять про усіх загиблих Героїв від собору Різдва Христового до дошки пам’яті з портретами загиблих пройшла хресна хода. Біля самої дошки священики Української Православної Церкви Київського патріархату відслужили панахиду.

Звертаючись до присутніх, протоієрей Юрій Пилипець зазначив, що за Україну гинуть кращі її сини:

«Сьогодні не в одному українському місті вшановують пам'ять загиблих під Волновахою.
Вони перші не пожалкували свого життя, а віддали його за наше майбутнє. Нехай пам'ять про них живе вічно, а ми просімо Бога, аби припинилася ця братовбивча війна».

Присутні представники міської та районної влади поклали до дошки пам’яті квіти. На цьому усі заходи із вшанування Героїв завершилися. Не було ні хвилини мовчання, ні промов, ні трикратних залпів. Жодного представника 14-ої бригади не знайшлося, та й серед присутніх людей у військовій формі годі було й побачити. Не виставили навіть почесної варти.

У Володимирі-Волинському чомусь вирішили поєднати два заходи в один, а тому після панахиди усі присутні пройшли хресною ходою у парк Слов’янський до пам’ятника Тарасу Шевченку, де відбулося вшанування 154-ої річниці перепоховання його праху. А біля портретів залишилися рідні та знайомі загиблих, котрі клали квіти і втирали гіркі сльози.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus