USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Азарова таки неправильні цифри про ціни на Волині, - цінова інспекція

14 Січня 2011 07:20
Через неврегульованість методології підрахунків індексу споживчих цін інспекцією з контролю за цінами до прем’єр-міністра потрапили спотворені цифри про динаміку цін на Волині, й відтак Микола Азаров «записав» Волинську область у такі, де ціни у грудні виросли чи не найбільше в Україні.

Про це йшлося 13 січня на прес-конференції начальника інспекції контролю за цінами у Волинській області Тараса Куйбіди.

Нагадаємо, 12 січня, в один день прем’єр Микола Азаров і Державний комітет статистики озвучили принципово різну інформацію про ріст цін у Волинській області у грудні. За інформацією Азарова, Волинь – серед регіонів, де ціни на продовольчі товари у грудні виросли найбільше, у той час як Держкомстат навів дані, за якими Волинь - серед регіонів, де у грудні 2010 року, порівняно з листопадом 2010-го, найменше зросли ціни на продукти харчування і безалкогольні напої.
Так, Тарас Куйбіда повідомив, що інспекція контролю за цінами (а саме її інформацією користувався Азаров) та управління статистики використовують одні і ті ж дані для підрахунків цін.
Проте через різні методологічні підходи відсотки виявилися різними.
«Цінова ситуація у Волинській області на продовольчу групу завжди відзначалася на рівні середніх в Україні, а по низці продуктів – найнижчих по Україні», - зазначив Куйбіда.

«У грудні наше керівництво зібрало нас у Києві та повідомило, що нам треба привести у відповідність до єдиної методики всі моніторинги по всіх областях. Бо наприклад, ми масло включаємо з Шацького маслозаводу по 45 гривень відпускна ціна, а мої колеги з Криму включають спред по 26 гривень. Як можна співставляти спред і масло?», - розповів Куйбіда.

Проте, за словами Куйбіди, Києві таки не встигли цього зробити.

Кубіда каже, що на час до якого порівнювалися ціни, тобто до грудня 2009 року інспекції України працювали без єдиних критеріїв, що і спотворило порівняльну характеристику.
«Микола Янович порівнював ціни 30 грудня 2010 до цін 30 грудня 2009, які були враховані з з урахуванням акційних скидок і так далі. Такий був тоді підхід. Ціни, які дає статистика і Держцінінспекція збігаються з похибкою в 2-3 відсотки. Але не тридцять. Я пов’язую це з різними підходами у методиці», - зазначив Куйбіда.

«Я, як начальник інспекції, який працює в цій галузі 20 років, а на керівній посаді сім заявляю, що на Волині одна з найстабільніших цінових ситуацій. Якщо я десь помилився, якщо я зробив прогалину – я піду у відставку», - запевнив Куйбіда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 14 Січня 2011 07:54
негайно втикнути Клімчуку за високі ціни... а то піарится, організовуючи замовні показушні ярмарки ...
Представник Кабміну Показати IP 14 Січня 2011 09:49
Шановний, Ви багато собі дозволяєте - критикувати Премєр-Міністра голову ОДА. Великим політиком стали? На Вас і Вашого заступника А.Пальоху вже скаргами увесь Кабмін закидали. А тому обоє готуйте валізи.
Обурений Показати IP 14 Січня 2011 10:13
Ходить Пальоха по міській раді і обгаджує нинішню владу і Азарова. Вона взагалі адекватна? Хто знає?
міля Показати IP 14 Січня 2011 15:19
Вилазь з берлогу, приходь на ярмарку. Чи ти цілу зиму, як ведмідь лапу смокчеш?
Helge Показати IP 14 Січня 2011 15:31
О - штатные климчуковские жополизи зашевелились..... Вспоминается тов. Сталин с его делом "статистиков" - помнится там такие "счетоводы", втиравшие мОзги окружающим, отправились на великие стройки СССР, а тут.... Какая страна - такие и "статистики"....
ПІП Показати IP 15 Січня 2011 00:12
"через різні методологічні підходи відсотки виявилися різними". О! як. Це говорить про подвійні стандапти, які використовуються проф.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus