USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі роздають землю згідно з «блатним» списком

4 Січня 2011 14:58
Ковельська міська рада перед Новим роком дозволила окремим ковельчанам і навіть деяким жителям Ковельського та Камінь-Каширського районів складати проекти землеустрою щодо відведення безоплатно у приватну власність земельних ділянок по 800-1000 квадратних метрів.

Про це повідомила 4 січня газета «Волинь нова».

«Одним списком ми даруємо три гектари землі. Людям віддають тридцять вісім ділянок, у списку є «цікаві» прізвища - це, скажемо так, не найбідніші громадяни. Чомусь вибрали їх, хоча на черзі перебуває п'ятсот осіб», - говорив на сесії депутат від «Сильної України», лікар вузлової лікарні Володимир Велимчаниця.

Є в цьому елітному списку бізнесмени, банкіри, правоохоронці, родичі державних службовців, - пише газета.

Депутат Володимир Велимчаниця висловив пропозицію, щоб при наданні земельних ділянок такими списками аргументувати підстави для кожного з тих, хто отримує землю: чи це пільговик, чи чорнобилець, чи багатодітна сім'я.

Ковельсикй міський голова Олег Кіндер надав слово голові депутатської земельної комісії та однопартійцю по «Батьківщині» Юрію Конащуку, який друге скликання очолює цю комісію і має приватну фірму «Землемір».

Конащук пояснив, що до списку увійшли переважно інвестори, за рахунок яких й розроблялася містобудівна документація.

«На виготовлення відповідної документації в міському бюджеті на 2010 рік були передбачені кошти в сумі близько тридцяти тисяч гривень. Але ми їх не використовували з незрозумілих причин, а якісь невідомі люди набрали цілий список інвесторів, і ми без черги надаємо землю», - зауважив депутат Ковельської міської ради від Партії регіонів Володимир Матвєєв.

Депутат-підприємець Юрій Семенюк із «Фронту Змін» наголосив, що у тексті проекту рішення і наданій до нього схемі є розбіжності. А так звана «червона лінія» кварталу елітних забудовників чомусь з обох сторін «переїхала» людські городи.

Окрім того, як з’ясувалося, формально депутатська земельна комісія з цього приводу не засідала, що є порушенням.

Бурхливі емоції в залі викликало «педалювання» резонансного питання тим же самим Конащуком та іншими депутатами-бізнесменами із земельної комісії.

«Залізним» аргументом стало те, що інвестори теж є виборцями і вже заплатили гроші.

Колишній міський голова, а нині депутат міської ради Сергій Кошарук звернув увагу на те, що, наскільки йому відомо, в списку немає жодного чоловіка, який перебуває в черзі на отримання земельної ділянки.

«Більше того, не можна давати дозвіл на виготовлення містобудівної документації приватній фізичній особі. Згідно із законодавством це прерогатива тільки виконавчого органу міської ради - комунального відділу або управління містобудування та архітектури. У рішенні ради нічого не сказано, що за виготовлення документації інвесторам надаються земельні ділянки. Влада не зобов'язана так робити! Це було придумано кимось. Широкий загал про таку схему не знає. Землю ж потрібно надавати на якійсь підставі», - заявив Сергій Кошарук.

«Хто і на якій підставі збирав гроші з інвесторів? Яку суму зібрано і де вона «осіла»? Хто визначав людей, які «шукали» інвесторів? На цьому хтось добре руки «гріє», і нашим підняттям рук під час голосування собі гроші заробляє», - говорив Володимир Матвєєв.

Як зазначає газета, на сесійне засідання не прийшов помічник ковельського міжрайонного прокурора Михайло Давидюк, який курирує від прокуратури органи місцевого самоврядування. А у «блатному» списку на землю є прізвище самого Давидюка.

Пропозиція Сергія Кошарука зняти проект на доопрацювання і розглянути його наступної сесії не набрала необхідної кількості голосів.

Відтак депутати проголосували за проект рішення в цілому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Безземельний Показати IP 4 Січня 2011 23:50
Не з того починає пацан (Кіндер) свою роботу. Хоч би якусь паузу зробив. А то так з перших днів зганьбив себе на всю Волинь. Гіль хай дасть оцінку подій У Ковелі. Це йому теж тест на порядність. Там один прокурор теж фігурує. Гнати таких прокурорів треба в шию.
Громадянин Волині Показати IP 5 Січня 2011 08:13
Прочитав повний матеріал в "Волині новій". Дякую Ярославу Гаврилюку за сміливість. Ще Ковель наплачеться від цього, на вигляд, як "з хреста знятого" кіндера. Він не встиг натворити справ в обласній екології - його вчасно зупинили. А тут - посада виборна і його "творчість" буде тривати 4 роки. Навкруги "друзі", і вони його підтримають: напівкримінальний ковельський Остап Бендер - прокурор Масалов, який вчора на Кічкарівці збив автомобілем дівчинку (невідомо, в якому стані він перебував), його заступник Давидюк, директор водоканалу і ковельські фарцовщики спиртом і краденим лісом. Працюючи в екології і виготовляючи палети з деревини, купленої в сільських радах по 3 гривні за куб. метр (дерева з захисних смуг, доріг і шляхів), кіндер (свідомо пишу прізвище з малої літери) на околиці Ковеля звів з кругляка добротний котедж, в якому можна заблудитись, а на посаді так званого мера він ще зведе палац на кшалт "українського Версалю" - палацу Радзивилів в Олиці Ківерцівського району. В Луцьку відсторонили від влади партію "по інтересах", почистилися від неї і в районах. А, от, ковельські замурзані і загальмовані поліщуки, травмовані під час пологів, ще вірять у брехню і вибрали мером лідера цього політичного збіговиська, від якого уже всі давно біжать, як від чуми. Теж сподіваюсь, як і попередній коментатор, що шанований мною прокурор Гіль Андрій не омине цей цинічний випад кіндера і дасть йому належну оцінку. Такі кіндери, зазвичай, погано закінчують.
Громадянин Ковеля Показати IP 5 Січня 2011 14:49
До Громадянина Волині. А що Ви насправді знаєте про ситуацію що склалася? Окрім газетної сатті, звичайно... І що Ви знаєте про "котедж, в якому можна заблудитись"? Ви його можливо бачили?.. На рахунок травмованих при пологах. Що вам зробили Ковельчани? Це схоже на якусь особисту травму пов'язану з м.Ковель, так? За що ж Ви так нас "ніжно називаєте"?.. Кожна людина має право на вибір. На вибір професії, місця роботи, віросповідання. Має повне право на політичні, життєві або інші погляди... І врешті, назвіть будь ласка політичну партію, яка будеє гідною і яку не можна буде назвати "політичним збіговиськом". Думаю вряд чи сьогодні такі є... Це наштовхує на думку про те, що Ви робилиробитебудете робити випади в бік будь-якої політичної сили. І незалежно від того наскільки вона хорошапогана, все одно ніколи Вас не влаштує... Це нагадую бабусь, які збираються на "лавочках". Можливо бачили?.. Вони вже давно на пенсії. Їм дуже сумно, діти на роботі, а внуки в школі. Так от вони збираються і починають перемивати кістки всім по черзі. Причому вся інформація і знання по темі, базуються на полеміці бабусь із сусіднього будинку. Тобто хтосьдесьщось сказав, а хтось почув... А взагалі цікаво, а хто ж Ви? Людина еталон, що зробила правильний вибір на виборах, що володіє достовірною інформацією про всіх і вся? Ви мабуть ще й людина безгрішна?.. Правда останнє це явно не про Вас...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus