USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Звірів привезли двох зубрів. Фото

11 Червня 2010 13:32
На Волині зросла популяція зубрів: 11 червня до Звірівського лісомисливського господарства привезли двох самців.

Як розповіли у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, тварин привезли з Вінниччини близько третьої ночі.

Напередодні зубри зайшли у зону відлову. По тому їх перевели у дерев’яні клітки і ввечері 10 червня вантажівка з тваринами виїхала на Волинь.

Готувати зубрів до переведення у вольєр, площею 45 гектарів, волинські лісівники почали з п’ятої ранку. Оскільки тварин не присипляли, то після переїзду зубри були трохи буйні. Утім переведення тварин пройшло спокійно.

Вік зубрів - 5-6 років. Після перевезення тварини почуваються нормально. Крім працівників управління та Звірівського лісомисливського господарства під час переведення самців у вольєр були присутні і ветеринари, і екологи.

Як зазначать в управлінні, більше року тому між Звірівським та Хмільницьким лісомисливськими господарствами був укладений договір про купівлю п’яти зубрів. За договором на Волинь мають привезти ще три самки. Їх поки що відловлюють. У прес-службі управління пояснюють: процес відлову цих тварин доволі тривалий. Адже вони мають самі потрапити у спеціальну зону відлову. Тому коли привезуть решту тварин поки що невідомо.

Вартість однієї тварини - 15 тисяч гривень. В управлінні переконують, що зубрів купуватимуть не за бюджетний кошт. На оплату підуть гроші, зароблені Звірським лісомисливським господарством.

Хоча, зізнаються лісівники, коли укладався договір, вони сподівалися на сторонню допомогу. Втім поки що ніхто не висловив бажання допомогти волинським лісівникам придбати тварин, занесених до Червоної книги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus