USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Луцьку похвалили роботу нотаріусів. ФОТО

2 Вересня 2010 17:32
Більше ста волинських нотаріусів 2 вересня зібрали разом в луцькому Палаці культури, аби вперше привітати з їхнім професійним святом – Днем нотаріату. Їм вручили почесні грамоти та подарунки.

На урочисті збори з нагоди відзначення Дня нотаріату прийшли голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк, начальник юридичного відділу облдержадміністрації Віталій Потапенко, голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк, голова Господарського суду області Віктор Кравчук, заступник луцького міського голови, керуючий справами виконкому Микола Іванюк, декан юридичного факультету Волинського національного університету Ігор Якушев, голова ради обласної організації Союзу юристів України Віталій Єлов, начальник головного управління юстиції Ігор Оксенчук.

Розпочали збори з танцювального привітання ансамблю «Радість» палацу учнівської молоді. Після цього присутні переглянули фільм «Написане нотаріусом – закон», який проілюстрував історію цієї професії, розповів про діяльність нотаріусів, специфіку їхньої роботи та здобутки. По тому нотаріусів почергово вітали чиновники та судді.

«Сьогодні волинське відділення Української нотаріальної палати налічує 108 державних і приватних нотаріусів… Головне для всіх нас – повага, без якої нотаріуса просто не існує. Саме виявом цієї поваги з боку держави і є встановлення професійного свята», – розповіла голова волинського відділення Української нотаріальної палати, приватний нотаріус Ківерцівського нотаріального округу Надія Кузьмич.

Нотаріус з 30-річним стажем Галина Зінчук розповіла, що колись робота нотаріуса була непрестижною, заробітна плата не перевищувала 90 карбованців, а бажаючих працювати нотаріусом не було, тому «поповнення нотаріату йшло за рахунок державного розподілення».

«Професія нотаріусів – одна з найдавніших. Я впевнений, що нотаріальне законодавство ще буде вдосконалюватись. У нас є цілі династії нотаріусів. Я горжусь тим, що про нотаріусів Волинського краю усі говорять, що це люди високих моральних устоїв», – висловився голова облради.





Довідково:
22 лютого 2010 року Президентом України був підписаний Указ про відзначення Дня нотаріату України – 2 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Олександр Некрот Показати IP 2 Вересня 2010 17:43
Зі святом усіх нотаріусів! І особисто Надію Кузьмич, Людмилу Михальчук, Віру Ващук та Ірину Дехтярук.
Ліга Показати IP 2 Вересня 2010 18:41
Вітання найкращому нотаріусу Луцького районного нотаріального округу - Гаврилюк Марині Василівні.
Ір Показати IP 2 Вересня 2010 22:52
Ходачинську і Луцько вітаємо!
АТОН Показати IP 3 Вересня 2010 01:54
Державні нотаріуси на Волині мають найнижчу зарплату в Україні. У Луцьку, наприклад, державні нотаріуси мають навантаження на одного нотаріуса тільки пенсіонерів -10 тис.які не в змозі йти до приватного нотаріуса(це люди, з якими і важко працювати і не можна помилитися) , а зарплата нотаріусів у луцьку у два три рази нижча чим в інших областях. І це у нотаріусів, які стврюють напряму правельне життя держави і людей в державі за рахунок правельного оформлення любих документів. У всіх областях обласні облуправління юстиції роблять значну доплату нотаріусам і державні нотаріуси получають 3000 -6000. Хіба на Волині не ті ж самі нотаріуси-люди і не ті ж самі люди - клієнти.? Остапчук, давайте надбавки нотаріусам таки , як і в інших областях. Один нотаріус для Волинського обласного юридичного управлуння заробляе у місяць 5-6 тисяч гривнів на держмиті та інших сплатах. Пятьдесят відсотків віддавайте державним нотаріусам . А ви що робите.. Вперше відзначається день нотаріуса. І ніяких подвижок від влади що до підняття зарплати державним нотаріусам. Позор!!!
Яна Показати IP 3 Вересня 2010 09:48
Боже мой,яке ви печетесь за нотаріуси.А скільки хабарів вони вкладуть в кишеньки. Ви но поцікавтесь державним нотаріосом Горохова Голодевич Таїсією.Така бідненька, а яку вілу в Скобелці відгрохала. А як вона з відзвідувачами говорить, державний слубовець, а не знає як правильно з людьми розмовляти. Нюнями всіх називає,це мова держслужбовця.Гонить людей, як собак за різними довідками,ніколи не подвиться і зразу не скаже. Люди по десять раз ходять за одним і тим же. А хто в лапку положить, зразу все зробить.Позор і стид таким нотаріусам.
TABU Показати IP 3 Вересня 2010 10:56
Так, горохівські нотаріси самі чесні нотаріуси, недаремно навіть клієнти з Луцька туди їдуть, давайте їм ще зп піднімемо і ордени дамо. Так буде правильно. А хто в Холоневі бачив садибу другого нотаріуса?
Іван до TABU Показати IP 16 Вересня 2010 13:13
Приватні Нотаріуси Самі на себе працюють і їм ніхто зарплати не дає.А я не розумію чому всіх так цікавлять які хати. То й собі будуйте ще кращі садиби хто Вам не дає цього робити?
Іван до TABU Показати IP 16 Вересня 2010 13:16
Приватні Нотаріуси Самі на себе працюють і їм ніхто зарплати не дає.А я не розумію чому всіх так цікавлять які хати. То й собі будуйте ще кращі садиби хто Вам не дає цього робити?
Вдячні клієнти Показати IP 3 Вересня 2010 14:32
Вітаємо із святом нотаріуса Луцького районного округу Максим"як Жанну Василівну-кваліфікованого фахівця і просто чудову людину. Хай Вам щастить у всьому.
Андрій Показати IP 3 Вересня 2010 20:33
Я приєднуюсь до вітань, які були адресовані нотаріусам і вважаю, що зробивши день нотаріату на офіційному рівні, це все таки певне досягнення нашої держави, але необхідно провести ще низку так званих реформ як в приватному так і в державному нотаріаті...тоді і люди будуть знаходити з нотаріусами спільну мову і самі ж нотаріуси як Ви висловились "на лапу" брати не будуть...
Андрій Показати IP 3 Вересня 2010 20:39
Я приєднуюсь до вітань, які були адресовані нотаріусам і вважаю, що зробивши день нотаріату на офіційному рівні, це все таки певне досягнення нашої держави, але необхідно провести ще низку так званих реформ як в приватному так і в державному нотаріаті...тоді і люди будуть знаходити з нотаріусами спільну мову і самі ж нотаріуси як Ви висловились "на лапу" брати не будуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus