USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньрада - проти ратифікації «харківського пакту». Текст звернення

27 Квітня 2010 18:18
Депутати Волинської обласної ради прийняли звернення до до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо Угоди між Україною і Російською Федерацією стосовно продовження терміну перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України.

У тексті звернення йдеться:

«Ми, депутати обласної ради, від імені жителів Волинського краю виступаємо категорично проти домовленостей між Президентом України Віктором Януковичем і Президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим та підписаної угоди щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму, ратифікованою Верховною Радою України.
Ухвалення такого рішення кулуарно, без громадського, експертного обговорення та політичної дискусії, без стратегічного планування та обґрунтування в категоріях національної безпеки є неприпустимим. Наразі немає жодного висновку аналітичних структур (державних і недержавних), із яких випливала б необхідність чи навіть доцільність пролонгації.
Питання національної безпеки України (до яких належить базування іноземних військових формувань на території України, зокрема ЧФ РФ у Криму) не можуть бути "розмінною монетою" у торгівельних переговорах будь-якого рівня (до яких відносяться і переговори про закупівлю російського газу), тому що національна безпека, територіальна цілісність нашої держави не є предметом комерційного торгу.
Ми вимагаємо від Президента України, Кабінету Міністрів України звернутися до Конституційного Суду України щодо надання висновку про відповідність Конституції України ратифікованої Верховною Радою України Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.
У випадку прийняття Конституційним Судом України висновку щодо невідповідності зазначеної вище угоди Конституції України ми вимагаємо від Верховної Ради України відмінити ратифіковану Угоду між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.
Закликаємо усіх громадян України не бути байдужими і захистити свої права та гідність».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стерх Показати IP 28 Квітня 2010 13:34
А хто з жителів Волині уповноважив шановних депутатів написати це звернення?!I скільки волинян звернулось до поважного органу влади з таким проханням? Дуже цікаво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus