USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиньрада провалила «провладне» звернення щодо Податкового кодексу

30 Листопада 2010 12:13
Депутати Волинської обласної ради прийняли звернення до Президента та Верховної Ради з вимогою ветувати проект Податкового кодексу.

Дискусія навколо Податкового Кодексу розгорілась 30 листопада на початку другого засідання першої сесії нового скликання Волинської облради.

Депутат від «Нашої України» Сергій Слабенко запропонував в першу чергу розглянути підготовлений ним проект звернення від депутатів облради щодо ветування Президентом України нового Податкового кодексу та повернення його на доопрацювання у Верховну Раду.

Окрім того, у зверненні «нашоукраїнця» звучить вимога відправити у відставку розробників проекту кодексу – Миколу Азарова, Сергія Тігіпка та Михайла Бродського. Свою прихильність до пропозиції Слабенка засвідчили і представники «Свободи», «Батьківщини» та «За Україну!».

Натомість фракція «регіоналів» пропонує спрямувати звернення до Віктора Януковича. Регіони розробили свій проект звернення. Автори - депутати Олег Чикида і Андрій Тимейчук. У цьому зверненні не йдеться про відставку розробників проекту кодексу.

«Прийняття у другому читанні нового Податкового Кодексу викликало занепокоєння та гостру критику у підприємницькому середовищі області. Даний законопроект значною мірою обмежує їхні права, погіршує умови для ведення бізнесу, збільшує фіскальне навантаження на платників податків, знижує рівень економічної свободи, при цьому не зачіпає інтереси великого бізнесу… Ми, депутати Волинської обласної ради, розділяємо думку підприємців області щодо необхідності доопрацювання вищезазначеного документу на основі вичерпного експертного обґрунтування з урахуванням вимог підприємців», – йдеться у документі волинських «регіоналів».

Перед обранцями виступила також і представниця мітингуючих волинських підприємців Тетяна Іовенко, яка очолює «Волинську обласну організацію приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери».

Іовенко дорікнула депутатам, що вони «забули Конституцію», де вказано, що носієм влади в Україні є народ, до думки якого обранці зобов’язані прислухатись.

«Перед виборами ви нам щось обіцяєте, а після виборів забуваєте. Ви прийшли сюди вирішувати долю волинян. То прислухайтесь до нас. Ніхто з підприємців не проти того, щоб сплачувати податки, але вони повинні бути чесними… Ми вас вибрали, тому працюйте для громади. Відкиньте свої амбіції», – заявила Іовенко.

Однак за пропозицію Слабенка розглядати його звернення одним із перших у порядку денному сесії проголосувала меншість депутатів – 39 обранців.

Натомість від депутата Тимейчука пролунала альтернативна пропозиція – спільно попрацювати над формулюванням звернення від депутатів Волиньради до Президента та Верховної Ради та погодити вимоги, які влаштовуватимуть обидві сторони. А голова облради Володимир Войтович запропонував створити робочу групу з доопрацювання звернення.

В результаті тривалих дискусій депутати вирішили поставити на голосування обидва проекти звернень щодо Податкового Кодексу. За підсумком поіменного голосування пропозицію Слабенка підтримала більшість – 41 депутат.

«Регіонали» ж програли – взяли 37 голосів, яких не вистачило для прийняття їхнього проекту звернення.

Нагадаємо, зранку 30 листопада під стінами Волиньради розпочалася акція протесту підприємців проти Податкового кодексу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
VSC Показати IP 30 Листопада 2010 12:22
Андрей Тимейчук, это который зам начальника областной налоговой инспекции? Таки он? Известный защитник предпринимателей. Хотя, одного предпринимателя он все-таки защищает - своего отца, который торгует в Нововолынске на базаре.
анонім Показати IP 30 Листопада 2010 12:37
А можна побачити результати поіменного голосування? Дуже хочу, щоб і підприємці, і всі інші взнали хто і як голосував!
з зали Показати IP 30 Листопада 2010 13:25
депутат Байцим вчасно підїхав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus