USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські депутати проігнорували акцію проти торгівлі людьми. ФОТО

19 Вересня 2010 14:58
На акцію «Об’єднаймо зусилля для протидії торгівлі людьми», яку організували 17 вересня громадські організації Луцька, не прийшов жоден запрошений депутат Волинської облради.
Захід відбувався на Театральному майдані. Через дощ подивитися на подію прийшло небагато людей. Проте організатори – БФ «Переображення», продакш-студія «Pravda.pro» та ГО «Волинські перспективи» – вирішили не відкладати подію через негоду.
Організатори кажуть, що проблема торгівлі людьми, сексуального та торговельного рабства є дуже актуальною в Україні. Адже у 2008 році департаментом США з вивчення проблем торгівлі людьми держава була включена до списку країн, що мають найгіршу ситуацію.
Начальник відділу по боротьбі з торгівлею людьми УМВС у Волинській області Петро Шмига розповів, що протягом останніх п’яти років міліції Волині довелося затримати сім організованих злочинних груп та притягнути до кримінальної відповідальності 40 осіб. Близько 250 дівчат, яких незаконно експлуатували, вдалося повернути до України.
Остання справа, яка стосується модельного агентства «Гламур» , була передана до суду у липні цього року. Фігурантами злочинних дій є 12 осіб, суд над якими відбудеться за декілька тижнів. Нині вони перебувають в Луцьку з підпискою про невиїзд.
Петро Шмига радить усім, аби не стати жертвою торгівлі людьми робити копії усіх документів, виїжджаючи за кордон, регулярно зв’язуватися зі своїми родичами, перевіряти фірми, які пропонують послуги з працевлаштування в іноземній державі в правоохоронних органах.
Аби загострити увагу до проблеми, організатори запросили журналістів, чиновників, працівників УМВС у Волинській області, представників міської влади та депутатів волинської облради.
Як повідомила голова правління ГО «Волинські перспективи» Ніна Пахом’юк, місцева влада «самоусунулася від проблеми». Адже у час проведення акції міський голова Богдан Шиба мав прямий ефір, а тому не прийшов на подію. Депутати облради також проігнорували акцію. А в міських та обласних бюджетах коштів на інформаційну програму для профілактики проблеми немає.
Єдиним від влади, хто прийшов на акцію, був заступник управління сім’ї, молоді та спорту ВОДА Ігор Дмитришин. Він зазначив, що на наступний рік розробляється державна програма з протидії торгівлю людьми.
Аби владці не ігнорували ініціативи громадських організацій, організатори акції написали звернення до облради, в якому закликали не стояти осторонь проблеми та виділити кошти принаймні для превентивної роботи для протидії работоргівлі.
Наприкінці публіці показали фільм «Правда про торгівлю людьми» продакш-студії «Pravda.pro» та виступив гурт «Сьомий крок».









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
уважний читач Показати IP 20 Вересня 2010 13:13
Ніна Пахомюк має собі не малі гроші, реалізовуючи проети. Але ж хочеться ще і з бюджету...
Tan4ik Показати IP 22 Вересня 2010 13:38
Звідки такі геніальні висновки? Не судіть по собі...
Любарт Показати IP 27 Вересня 2010 18:00
Як депутати можуть будуть проти торгівлі людьми? Вони ж пачками на вибори скуповують виборців під час виборів. Хто за гречку і цукор, хто за порожні обіцянки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus