USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські правоохоронці знищили гармату

27 Листопада 2009 18:13
Нещодавно волинські правоохоронці знищили авіаційну гармату, що була конфіскована у жителя обласного центру та згідно з рішенням суду виведена з ладу, аби в майбутньому вона нікому не завдала шкоди.
Начальник сектору озброєння ВРЗ УМВС України у Волинській області Валентин Мозолюк розповів, що зброя, яку знищували, фігурувала у кримінальній справі. Чоловік, котрий зберігав авіаційну гармату, викрав її з військової частини. Деякий час зброя зберігалася у нього у підвалі, але врешті-решт підозрюваний вирішив її кудись відвезти. Саме під час перевезення його затримали працівники органів внутрішніх справ.
За словами Мозолюка, зброю такого розміру, сили та потужності доводиться знищувати нечасто порівняно з іншими видами зброї, які підлягають утилізації регулярно. Таким чином, з початку цього року  ліквідовано 120 одиниць гладкоствольної, 54 одиниці газової, 30 одиниць пневматичної та 19 одиниць холодної  зброї та більше 2 тисяч боєприпасів. Зазвичай знищення відбувається на спеціалізованих підприємствах Волинської області, де зброю переправляють у спеціальних печах, а потім здають на чорний метал.
За інформацією ВЗГ УМВС України у Волинській області, ліквідації підлягає уся зброя, що була вилучена під час розслідування кримінальних справ, добровільно передана до органів внутрішніх справ чи згідно з рішенням суду має бути знищена.
Нагадуємо, що українське законодавство не завжди карає громадян за те, що вони зберігали у себе незареєстровану зброю. Уникнути відповідальності можна лише у тому випадку, коли господар небезпечного знаряддя віддасть його для знищення з власної ініціативи. Для цього двічі на рік на території всієї України проходять «місячники добровільної здачі зброї та боєприпасів».
Начальник сектору дозвільної системи УМВС України у Волинській області Василь Жданюк повідомив, що протягом останнього такого «місячника» волиняни здали 115 одиниць вогнепальної та 5 одиниць саморобної зброї, а також 19 газових пістолетів.
Міліціонер радить усім, хто володіє незареєстрованою зброєю, якнайшвидше позбутися її. А єдиний законний спосіб це зробити – принести її до органів внутрішніх справ, адже згідно ст. 263 ч. 3 КК України особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої автоматично звільняється від кримінальної відповідальності.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Гуцул Показати IP 27 Листопада 2009 20:33
Наверно была ГШ-6-23.
alex Показати IP 28 Листопада 2009 20:40
Пошукати по підвалах, можливо, хто ще танка тримає :-)
OrestN Показати IP 29 Листопада 2009 17:41
Кожний громадянин повинний мати право володіння вогнепальної зброї. тоді і злочинність менша була б.
OrestN Показати IP 29 Листопада 2009 17:45
Кожний громадянин повинний мати право володіння вогнепальної зброї. тоді і злочинність менша була б.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus