USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Як на Волині зареєструвати громадське формування. НОВІ ПРАВИЛА

29 Липня 2016 19:24
З травня 2016 року діють змінені правила реєстрації громадських формувань із статусом юридичної особи. Зареєструвати їх тепер можна в місцевих ЦНАПах або Центрах з надання безкоштовної вторинної юридичної допомоги.

Заступник начальника відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Волинській області Тетяна Микитюк зазначає, що з травня 2016 року ліквідували територіальні управління юстиції на місцях.

Відтак, функцію реєстрації громадських формувань передали на головне територіальне управління юстиції в області, що створило незручності для ГО, які працюють віддалено від обласного центру.

Тому для того, аби збільшити кількість суб’єктів, які зможуть здійснювати реєстрацію ГО впровадили пілотний проект, відповідно до якого передбачено нову систему реєстрації.

Де зареєструвати?

Відтепер зареєструвати громадську організацію можна у Центрі надання адміністративних послуг або ж у місцевих Центрах з надання безоплатної правової вторинної допомоги (вони працюють у Луцьку, Ковелі та Володимирі-Волинському).

Які документи необхідні?

Для реєстрації громадської організації:

1. Заява про державну реєстрацію створення юридичної особи

2. Протокол установчих зборів засновників (дата та місце проведення, рішення про утворення із зазначенням мети, рішення про визначення найменування, рішення про затвердження статуту, рішення про обрання органів управління, рішення про визначення особи, яка мас право представляти громадське об’єднання для здійснення реєстраційних дів).

3. Реєстр осіб, які брали участь в установчих зборах засновників (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, особистий підпис).

4. Статут (підписаний засновниками, прошитий, пронумерований).

5. Відомості про керівні органи (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків, посада, контактний номер телефону).

6. Особисті згоди на обрання до складу керівних органів (в довільній формі).

Для реєстрації структурного утворення політичної партії:

1. Заява про державну реєстрацію створення юридичної особи.

2. Рішення про утворення (передбачене статутом партії).

3. Відомості про керівні органи (ім’я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку), відомості про особу (осіб), яка мають право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім’я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку).

4. Копія статуту політичної партії.

5. Протокол установчих зборів (дата та місце проведення, рішення про обрання головуючого та секретаря, рішення про утворення, про визначення найменування, рішення про обрання керівника, визначення кількісного та персонального складу керівних та контрольно-ревізійних органів передбаченого статутом партії, рішення про визначення особи (осіб), яка має право представляти організацію для здійснення реєстраційних дій, інформація про надання статусу юр. особи);

6. Реєстр присутніх на установчих зборах (з'їзді) (прізвище, ім’я та по батькові особи, дані її паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта). Дані про особу засвідчуються її особистим підписом.

Для державної реєстрації змін до відомостей про структурні утворення політичної партії:

1. Заява про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі.

2. Примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу про зміни, що вносяться до Єдиного державного реєстру з реєстром осіб, які брали участь у засіданні уповноваженого органу (прізвище, ім’я, по батькові, дані паспорта, РНОКПП, громадянство, особистий підпис).

3. Примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) протоколу засідання керівного органу структурного утворення політичної партії, на якому відповідно до установчого документа було скликано засідання вищого органу управління (скликання та встановлення норми представництва);

4. Документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення відповідно до статуту політичної партії про внесення змін до Єдиного державного реєстру (інформація про визначення норми представництва, копії протоколів районних, міських чи первинних організацій)

5. Відомості про керівні органи структурного утворення політичної партії (ім’я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку) - у разі внесення змін до складу керівних органів;

6. Документ про сплату адміністративного збору;

7. Супровідний лист.

Для легалізації профспілок, об'єднань профспілок:

1. Заява про державну реєстрацію створення юридичної особи.

2. Протокол установчих зборів.

3. Відомості про керівні органи (ім’я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім’я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку).

4. Установчий документ.

5. Список учасників установчих зборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus